kalbin dostu balık Çalışmalar, balık yağındaki omega 3 yağ asidinin kalbi ve kalp damarlarını koruduğunu gösteriyor Somon ve ton balığında bulunan Omega 3 yağ asitlerinin insan sağlığı üzerindeki etkileri ile ilgili sonuçlar, son zamanlarda tıp dünyasının gündeminde Konuyla ilgili dünya çapındaki 1000'in üstünde bilimsel araştırma, bu asidin kalp ve yürek damarları üzerindeki olumlu etkilerini işliyor Tıp dünyasına hizmet veren New England Journal of Medicine dergisinin Nisan 2002 sayısında bulunan bir haber, Omega 3 yağ asitlerinin erkeklerde kalple ilgili ölümleri yüzde 81 oranında azalttığını belirtiyor Bununla ilgili incelemeler tam on yedi yıl sürmüş ve bunlara 22000 doktor katılmış Balık eti yürek damarlarını korur Bu konu ile ilgili başka bir egzersiz, günde 0,85 gr Omega 3 yağ asidinin kalp krizi geçirmiş hastalarda ölüm oranını takriben yüzde 20 oranında azalttığını gösteriyor Kısacası, Omega 3 ikinci bir kalp krizi riskini büyük ölçüde önlüyor Yağlı balık tüketin Vücudun zorunlu ?iyi yağlar?ı alması için haftada minimum iki defa 200 gr yağlı balık, mesela somon, ringa, ton balığı veya uskumru tüketilmesi gerekiyor Balık sevmeyen veya arada bir yiyenler eczanelerde satılan balık yağlarından yararlanabilir aynı zamanda, ahenkli ilaç kullananlar, balık yağı almadan önce bunu mutlaka doktoruna danışmalı