iltasyazilim
FD Üye
Kalbur Bastı (Kavurmalı) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı yağ
*1 çay kaşığı karbonat
*1 yumurta sarısı
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı biraz eksik su
İçi için;
*Biraz ceviz
Kalbur Bastı (Kavurmalı) Tarifi Yapılışı
İlk önce sütü ve yağı tencere içine koyup kaynatıyoruz kaynamaya başlayınca unu ilave ediyoruz Unu toparlayınca ateşin altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz ,daha sonra yumurta sarısını ve karbonatın ekleyip yoğuruyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp arasına ceviz koyup şekil veriyoruz ( ben rendenin küçük tarafıyla şekil verdim) Daha sonra 170° de 30 yada 35 dakika kadar pişiriyoruz Fırından çıkardıktan sonra şerbeti için ölçüsüne göre şerbeti hazırlayıp sıcak olarak kaburbastının üzerine yavaş yavaş döküyoruz ,biraz beklettikten sonra servise hazır afiyet olsun*
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı yağ
*1 çay kaşığı karbonat
*1 yumurta sarısı
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı biraz eksik su
İçi için;
*Biraz ceviz
Kalbur Bastı (Kavurmalı) Tarifi Yapılışı
İlk önce sütü ve yağı tencere içine koyup kaynatıyoruz kaynamaya başlayınca unu ilave ediyoruz Unu toparlayınca ateşin altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz ,daha sonra yumurta sarısını ve karbonatın ekleyip yoğuruyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp arasına ceviz koyup şekil veriyoruz ( ben rendenin küçük tarafıyla şekil verdim) Daha sonra 170° de 30 yada 35 dakika kadar pişiriyoruz Fırından çıkardıktan sonra şerbeti için ölçüsüne göre şerbeti hazırlayıp sıcak olarak kaburbastının üzerine yavaş yavaş döküyoruz ,biraz beklettikten sonra servise hazır afiyet olsun*