iltasyazilim
FD Üye
Kalbura Bastı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
1 yumurta 250 gr tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı süt 1 yemek kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya İçi için:
1 kase iri kırılmış ceviz ya da fındık Aldığı kadar un (tahminen 45 su bardağı 200 ml’lik) Şerbeti için;
4, 5 su bardağı şeker 5, 5 su bardağı su 23 damla limon
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 20dk
Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı
Hamurumuzu yoğurmadan önce şerbetimizi kaynatalım ki tatlımız sıcak şerbetimiz ise soğuk olacak
250 gr tereyağını bir tavada eritip biraz soğumasını bekleyelim
Yoğurma kabımıza tereyağ, bir çay bardağı sıvı yağ, bir yumurta, yarım çay bardağı süt ve 1 yemek kaşığı yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım Yavaş yavaş ekleyeceğimiz un ile yoğuralım Gayet yumuşak bir hamur elde edeceğiz Hamurumuz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım Kalbur veya rende yardımıyla şekil verelim (ben şekilli silikon nihale ile şekil verdim)
Şekil verdiğimiz hamurları tepsimize dizip önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda üzeri biraz kızarana kadar pişirelim Pişen tatlımızın üzerine biraz havalandıktan sonra şerbetini döküp çekmesini bekleyelim
Servis yaparken arzu ederseniz üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz
Afiyet olsun
Hamuru için:
1 yumurta 250 gr tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı süt 1 yemek kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya İçi için:
1 kase iri kırılmış ceviz ya da fındık Aldığı kadar un (tahminen 45 su bardağı 200 ml’lik) Şerbeti için;
4, 5 su bardağı şeker 5, 5 su bardağı su 23 damla limon
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 20dk
Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı
Hamurumuzu yoğurmadan önce şerbetimizi kaynatalım ki tatlımız sıcak şerbetimiz ise soğuk olacak
250 gr tereyağını bir tavada eritip biraz soğumasını bekleyelim
Yoğurma kabımıza tereyağ, bir çay bardağı sıvı yağ, bir yumurta, yarım çay bardağı süt ve 1 yemek kaşığı yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım Yavaş yavaş ekleyeceğimiz un ile yoğuralım Gayet yumuşak bir hamur elde edeceğiz Hamurumuz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım Kalbur veya rende yardımıyla şekil verelim (ben şekilli silikon nihale ile şekil verdim)
Şekil verdiğimiz hamurları tepsimize dizip önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda üzeri biraz kızarana kadar pişirelim Pişen tatlımızın üzerine biraz havalandıktan sonra şerbetini döküp çekmesini bekleyelim
Servis yaparken arzu ederseniz üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz
Afiyet olsun