iltasyazilim
FD Üye
Kalbura Bastı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı yoğurt
*12 paket kabartma tozu
*Un aldığı kadar
Şurubu;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
*20 dakika kaynatılır
*Şurubu soğuk olacak fırından çıkan tatlıya dökelim
üzerine;
*Fıstık
*Kaymak
*Hindistan cevizi (İsteğe bağlı olarak kullanılır)
Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı Yağımız oda sıcaklığında olacak ve içine yumurta, yoğurt, sıvı yağ ile iyice yoğrulurUn ve kabartma tozu eklenirYumuşak bir hamur olması lazım Daha sonra küçük parçalar halinde uzunca yuvarlayıp rende üzerinde şekil verelimYağlı tepsiye yerleştirin 200 derecede iyice kızarana kadar pişirilir
*250 gram tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı yoğurt
*12 paket kabartma tozu
*Un aldığı kadar
Şurubu;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
*20 dakika kaynatılır
*Şurubu soğuk olacak fırından çıkan tatlıya dökelim
üzerine;
*Fıstık
*Kaymak
*Hindistan cevizi (İsteğe bağlı olarak kullanılır)
Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı Yağımız oda sıcaklığında olacak ve içine yumurta, yoğurt, sıvı yağ ile iyice yoğrulurUn ve kabartma tozu eklenirYumuşak bir hamur olması lazım Daha sonra küçük parçalar halinde uzunca yuvarlayıp rende üzerinde şekil verelimYağlı tepsiye yerleştirin 200 derecede iyice kızarana kadar pişirilir