iltasyazilim
FD Üye
Kalbura Bastı Tatlısı Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*7 yemek kaşığı margarin
*Aldığı kadar un
*1 paket kabartma tozu
*1 kase dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*birkaç damla limon
Kalbura Bastı Tatlısı Yapımı Tarifi Yapılışı Malzemeleri yoğurup küçük parçalara ayırıyoruz daha sonra avuç içi büyüklüğünde açıyoruz içerisine ceviz koyup kapatıyoruz şeklini ben rendeyle verdim isteğe göre şekiller verilebilir Fırın tepsisine dizerek*180C fırında pişirilir
Şerbet için su ve şeker kaynatılır*İndirmeye*yakın bir kaç damla limon*sıkıyoruz şerbet gerekli kıvama geldiğinde*alıyoruz ve ılıklaşınca tatlıya*döküyoruz
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*7 yemek kaşığı margarin
*Aldığı kadar un
*1 paket kabartma tozu
*1 kase dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*birkaç damla limon
Kalbura Bastı Tatlısı Yapımı Tarifi Yapılışı Malzemeleri yoğurup küçük parçalara ayırıyoruz daha sonra avuç içi büyüklüğünde açıyoruz içerisine ceviz koyup kapatıyoruz şeklini ben rendeyle verdim isteğe göre şekiller verilebilir Fırın tepsisine dizerek*180C fırında pişirilir
Şerbet için su ve şeker kaynatılır*İndirmeye*yakın bir kaç damla limon*sıkıyoruz şerbet gerekli kıvama geldiğinde*alıyoruz ve ılıklaşınca tatlıya*döküyoruz