iltasyazilim
FD Üye
Kalbura Bastı Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 çay bardağı eritilmiş margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı irmik
*2 yumurta
*Bir cimdik tuz
*1 5 paket kabartma tozu
*4 su bardağına yakin un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
İçi için;
**1 5 su bardağı ceviz
Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı Şerbeti için su ve şekerimizi tencereye bırakıp on dakika kaynatıp ,bir kaç damla limon suyu damlatıp soğutmaya bırakalım Yoğurma kabına eritilmiş margarini ,sıvı yağı, yoğurdu, irmiği ,yumurtayı, tuzu, kabartma tozunu koyup iyice yoğurulur Daha sonra yavaş yavaş un ilave edilir, kulak memesi kıvamında hamur elde edilir
Ceviz büyüklüğünde hamur alıp rendenin üzerine bırakılır,açılır* içine ceviz koyup yavaşça kapatılıp ters çevirip tepsiye dizilir Şerbetimiz soğuk tatlımız ilk sıcaklığı çıkınca şerbetimizi dökelim Ters düz çevirerek şerbetin çekmesini sağlayalım
Şimdiden yapan hepinize afiyet olsun
*1 5 çay bardağı eritilmiş margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı irmik
*2 yumurta
*Bir cimdik tuz
*1 5 paket kabartma tozu
*4 su bardağına yakin un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
İçi için;
**1 5 su bardağı ceviz
Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı Şerbeti için su ve şekerimizi tencereye bırakıp on dakika kaynatıp ,bir kaç damla limon suyu damlatıp soğutmaya bırakalım Yoğurma kabına eritilmiş margarini ,sıvı yağı, yoğurdu, irmiği ,yumurtayı, tuzu, kabartma tozunu koyup iyice yoğurulur Daha sonra yavaş yavaş un ilave edilir, kulak memesi kıvamında hamur elde edilir
Ceviz büyüklüğünde hamur alıp rendenin üzerine bırakılır,açılır* içine ceviz koyup yavaşça kapatılıp ters çevirip tepsiye dizilir Şerbetimiz soğuk tatlımız ilk sıcaklığı çıkınca şerbetimizi dökelim Ters düz çevirerek şerbetin çekmesini sağlayalım
Şimdiden yapan hepinize afiyet olsun