iltasyazilim
FD Üye
Kalbura Bastı Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*100 gr tereyağı veya margarin
*1 yemek kaşığı yoğurt
*4 yemek kaşığı irmik
*1 çay kaşığı karbonat
*2 3 damla limon suyu (Karbonatın üzerine)
*3 su bardağı un
*Ceviz
Şerbeti;
*2 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti tencereye koyarak kaynamaya başladıktan sonra 15 dak kanatalım Limonu da koyarak 5 dak daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakalım
Yoğurma kabına sıvı malzemeleri koyup karıştıralım Üzerine irmiği karbonatı ve karbonatın üzerine limon suyunu dökelim Unu konturollü bir şekilde ilave ederek kulak memesi kıvamında hamuru yoğuralım Cevizden büyük bezeler alarak içerisine ceviz koyarak kapatalım Rende veya firitöz teli üzerinde şekil vererek 170 derecede kızarıncaya kadar pişirelim İlk sıcağı çıkan tatlıya ılık şerbeti dökelim Şerbeti çektikten sonra servis yapalım Afiyet olsun
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*100 gr tereyağı veya margarin
*1 yemek kaşığı yoğurt
*4 yemek kaşığı irmik
*1 çay kaşığı karbonat
*2 3 damla limon suyu (Karbonatın üzerine)
*3 su bardağı un
*Ceviz
Şerbeti;
*2 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti tencereye koyarak kaynamaya başladıktan sonra 15 dak kanatalım Limonu da koyarak 5 dak daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakalım
Yoğurma kabına sıvı malzemeleri koyup karıştıralım Üzerine irmiği karbonatı ve karbonatın üzerine limon suyunu dökelim Unu konturollü bir şekilde ilave ederek kulak memesi kıvamında hamuru yoğuralım Cevizden büyük bezeler alarak içerisine ceviz koyarak kapatalım Rende veya firitöz teli üzerinde şekil vererek 170 derecede kızarıncaya kadar pişirelim İlk sıcağı çıkan tatlıya ılık şerbeti dökelim Şerbeti çektikten sonra servis yapalım Afiyet olsun