iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Bayrama Özel Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 kahve fincanı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı sirke
*Aldığı kadar un
Şerbeti;
*6 su bardağı su
*5 su bardağı şeker
*Bir kaç damla limon
İçine;
*Parça ceviz
Kalburabastı Bayrama Özel Tarifi Yapılışı Önce şeker ve suyu tencereye alarak kaynamaya bırakıyoruz Kaynamaya başlayınca bir kaç damla limon suyu ekleyip 5 dk daha ateşte beklettikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz
Sonra hamur aşamasına geçiyoruz Tüm malzemeleri karıştırma kabımıza alarak yoğuruyoruz Bu aşamada benim kalburum olmadığı için aldığım ceviz büyüklüğündeki hamur parçalarını yuvarladıktan sonra rendenin üzerinde açtım Ortasına ceviz parçalarını koyup hamuru kenarlarından birleştirerek kapatıyoruz (Ben dövülmüş ceviz yerine elimle ceviz içini küçük parçalara ayırmayı tercih ediyorum ) Rendeyi ters çevirerek çıkardığımız hamurlarımızı tepsiye aralıklarla diziyoruz
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz Fırından sıcak sıcak çıkmış kalburabastılarımıza soğuk şerbeti gezdiriyoruz Bir kaç saat dinlendiriyoruz Üstünü dilerseniz hindistan ceviziyle de süsleyebilirsiniz
Bu tarifte elibol anne katkısı çok olduğundan yaklaşık 36 tane çıkıyor
*2 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 kahve fincanı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı sirke
*Aldığı kadar un
Şerbeti;
*6 su bardağı su
*5 su bardağı şeker
*Bir kaç damla limon
İçine;
*Parça ceviz
Kalburabastı Bayrama Özel Tarifi Yapılışı Önce şeker ve suyu tencereye alarak kaynamaya bırakıyoruz Kaynamaya başlayınca bir kaç damla limon suyu ekleyip 5 dk daha ateşte beklettikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz
Sonra hamur aşamasına geçiyoruz Tüm malzemeleri karıştırma kabımıza alarak yoğuruyoruz Bu aşamada benim kalburum olmadığı için aldığım ceviz büyüklüğündeki hamur parçalarını yuvarladıktan sonra rendenin üzerinde açtım Ortasına ceviz parçalarını koyup hamuru kenarlarından birleştirerek kapatıyoruz (Ben dövülmüş ceviz yerine elimle ceviz içini küçük parçalara ayırmayı tercih ediyorum ) Rendeyi ters çevirerek çıkardığımız hamurlarımızı tepsiye aralıklarla diziyoruz
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz Fırından sıcak sıcak çıkmış kalburabastılarımıza soğuk şerbeti gezdiriyoruz Bir kaç saat dinlendiriyoruz Üstünü dilerseniz hindistan ceviziyle de süsleyebilirsiniz
Bu tarifte elibol anne katkısı çok olduğundan yaklaşık 36 tane çıkıyor