iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket tereyağı (250 gr erimiş)
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmik
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 çay kaşığı karbonat
*Aldığı kadar un(ele yapışmayacak)
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
İçi için;
*Ceviz
Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı Bir kapta önce sıvı malzemeleri karıştırıp sonra diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz Cevizden biraz büyük parçalar koparıp 3 parmakla kalburun üzerinde bastırıp oluşan çukurlara ceviz koyup tepsiye diziyoruz Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz 5 dk dinlendikten sonra soğuk şerbeti döküyoruz
*2 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket tereyağı (250 gr erimiş)
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmik
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 çay kaşığı karbonat
*Aldığı kadar un(ele yapışmayacak)
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
İçi için;
*Ceviz
Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı Bir kapta önce sıvı malzemeleri karıştırıp sonra diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz Cevizden biraz büyük parçalar koparıp 3 parmakla kalburun üzerinde bastırıp oluşan çukurlara ceviz koyup tepsiye diziyoruz Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz 5 dk dinlendikten sonra soğuk şerbeti döküyoruz