iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı (Kıyır kıyır ) Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta
*2 su bardağı yoğurt
*2 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı irmik
*2 paket margarin
*2 kabartma tozunu
*2 vanilya
*Yarım çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*12 su bardağı şeker
*12 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Kalburabastı (Kıyır kıyır ) Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti için su ve şeker tencereye ilave edilir Ocağa alınır Kaynamaya başlayınca 10 15 dakika kaynatılır Limon suyu ilave edilir 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır Soğumaya bırakılır
Kaba yumuşamış margarini sıvı malzemeler alınır Sonra un, irmik, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip kulak memesi kıvamda ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir ceviz büyüklüğünde parçalar alınır Avuç içerisinde yuvarlanıp rende üzerinde hafifçe bastırarak açılır Üzerine ceviz dizilir üst üste gelecek şekilde kapatılır Fırın tepsisine dizilir 180 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir Fırından çıkarılır İlk sıcağı çıkması için 5 dakika kadar bekletilerek soğumuş şerbet üzerine gezdirilir Deneyeceklere afiyet olsun Hoşçakalın
Not Bu malzemelerden 4 fırın tepsisi çıkıyor
Ölçüleri yarıya indirip yarım ölçü yapabilirsiniz
*4 yumurta
*2 su bardağı yoğurt
*2 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı irmik
*2 paket margarin
*2 kabartma tozunu
*2 vanilya
*Yarım çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*12 su bardağı şeker
*12 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Kalburabastı (Kıyır kıyır ) Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti için su ve şeker tencereye ilave edilir Ocağa alınır Kaynamaya başlayınca 10 15 dakika kaynatılır Limon suyu ilave edilir 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır Soğumaya bırakılır
Kaba yumuşamış margarini sıvı malzemeler alınır Sonra un, irmik, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip kulak memesi kıvamda ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir ceviz büyüklüğünde parçalar alınır Avuç içerisinde yuvarlanıp rende üzerinde hafifçe bastırarak açılır Üzerine ceviz dizilir üst üste gelecek şekilde kapatılır Fırın tepsisine dizilir 180 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir Fırından çıkarılır İlk sıcağı çıkması için 5 dakika kadar bekletilerek soğumuş şerbet üzerine gezdirilir Deneyeceklere afiyet olsun Hoşçakalın
Not Bu malzemelerden 4 fırın tepsisi çıkıyor
Ölçüleri yarıya indirip yarım ölçü yapabilirsiniz