Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalburabastı (Kıyır kıyır )

Kalburabastı (Kıyır kıyır )
0
115

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kalburabastı (Kıyır kıyır ) Tarifi İçin Malzemeler

*4 yumurta
*2 su bardağı yoğurt
*2 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı irmik
*2 paket margarin
*2 kabartma tozunu
*2 vanilya
*Yarım çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

Şerbeti için;


*12 su bardağı şeker
*12 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu

Kalburabastı (Kıyır kıyır ) Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti için su ve şeker tencereye ilave edilir Ocağa alınır Kaynamaya başlayınca 10 15 dakika kaynatılır Limon suyu ilave edilir 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır Soğumaya bırakılır
Kaba yumuşamış margarini sıvı malzemeler alınır Sonra un, irmik, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip kulak memesi kıvamda ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir ceviz büyüklüğünde parçalar alınır Avuç içerisinde yuvarlanıp rende üzerinde hafifçe bastırarak açılır Üzerine ceviz dizilir üst üste gelecek şekilde kapatılır Fırın tepsisine dizilir 180 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir Fırından çıkarılır İlk sıcağı çıkması için 5 dakika kadar bekletilerek soğumuş şerbet üzerine gezdirilir Deneyeceklere afiyet olsun Hoşçakalın
Not Bu malzemelerden 4 fırın tepsisi çıkıyor
Ölçüleri yarıya indirip yarım ölçü yapabilirsiniz
 
858,496Konular
981,881Mesajlar
29,920Kullanıcılar
Üst Alt