iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı (Rendeye Bastı) Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*125 gram oda sıcaklığında tereyağ veya margarin (Ben margarin kullandım)
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmik
*1, 5 çay kaşığı karbonat veya 1, 5 paket kabartma tozu
*3, 5 su bardağı un
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 ,5 su bardağına yakın şeker
*34 damla limon suyu
İçi için;
*Dövülmüş ceviz
Kalburabastı (Rendeye Bastı) Tarifi Yapılışı İlk önce serbetimizi hazırlıyoruz suyu ve şekeri tencereye alıp 15 dakika kaynatıyoruz Daha sonra içine limon suyunu sıkıp bir iki karıştırıp kapatıyoruz ve soğumaya alıyoruz Şerbet soğurken bizde hamurumuza geçiyoruz Bütün malzemeleri kaba koyup yoğuruyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kalbur veya rendenin üzerinde açıyoruz ve içine ceviz doldurup kenarlarını birleştirip kapatıyoruz ve kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde tepsimize alıyoruz Tepsiyi yağlamaya gerek yok Çünkü hamurumuz yeterince yağlı Bütün hamuru böyle yapıyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar bekletiyoruz Daha sonra fırından alıp sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdiriyoruz ve bi kac saat bekleyip servis edebilirsiniz Afiyet Olsun ???
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*125 gram oda sıcaklığında tereyağ veya margarin (Ben margarin kullandım)
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmik
*1, 5 çay kaşığı karbonat veya 1, 5 paket kabartma tozu
*3, 5 su bardağı un
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 ,5 su bardağına yakın şeker
*34 damla limon suyu
İçi için;
*Dövülmüş ceviz
Kalburabastı (Rendeye Bastı) Tarifi Yapılışı İlk önce serbetimizi hazırlıyoruz suyu ve şekeri tencereye alıp 15 dakika kaynatıyoruz Daha sonra içine limon suyunu sıkıp bir iki karıştırıp kapatıyoruz ve soğumaya alıyoruz Şerbet soğurken bizde hamurumuza geçiyoruz Bütün malzemeleri kaba koyup yoğuruyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kalbur veya rendenin üzerinde açıyoruz ve içine ceviz doldurup kenarlarını birleştirip kapatıyoruz ve kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde tepsimize alıyoruz Tepsiyi yağlamaya gerek yok Çünkü hamurumuz yeterince yağlı Bütün hamuru böyle yapıyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar bekletiyoruz Daha sonra fırından alıp sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdiriyoruz ve bi kac saat bekleyip servis edebilirsiniz Afiyet Olsun ???