iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Sivas Usulü Tarifi İçin Malzemeler HAMURU İÇİN:
*2 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 fiske tuz
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
ŞERBETİ İÇİN:
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*56 damla limon suyu
Kalburabastı Sivas Usulü Tarifi Yapılışı Bir kapta şerbeti yapalım, kaynamaya yakın limonu sıkalım kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım
Bütün malzemeler bir kapta karıştırılır Hamurun kıvamı kurabiye hamuru gibi olmalıdır Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır El ile şekil verilerek kalbura bastırılıp çekilir Kalburu olmayanlar rendenin bir tarafı ile de bu işlemi yapabilir Sırayla diğer hamurlara da uygulanır ve tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir Sıcak olan tatlıların üzerine soğuk serbetimizi dökelim Serbeti çektikten sonra üzerine hindistan cevizi yada yeşil fıstık ile süsleyelim Ağızda dağılan çok güzel bir tadı oluyor denemenizi tavsiye ederim Afiyet olsun
*2 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 fiske tuz
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
ŞERBETİ İÇİN:
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*56 damla limon suyu
Kalburabastı Sivas Usulü Tarifi Yapılışı Bir kapta şerbeti yapalım, kaynamaya yakın limonu sıkalım kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım
Bütün malzemeler bir kapta karıştırılır Hamurun kıvamı kurabiye hamuru gibi olmalıdır Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır El ile şekil verilerek kalbura bastırılıp çekilir Kalburu olmayanlar rendenin bir tarafı ile de bu işlemi yapabilir Sırayla diğer hamurlara da uygulanır ve tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir Sıcak olan tatlıların üzerine soğuk serbetimizi dökelim Serbeti çektikten sonra üzerine hindistan cevizi yada yeşil fıstık ile süsleyelim Ağızda dağılan çok güzel bir tadı oluyor denemenizi tavsiye ederim Afiyet olsun