iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
125 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 tane yumurta
1 paket vanilya
1 fiske tuz
1 su bardağı ceviz
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin
3,5 su bardağı şeker
35 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tarif
Öncelikle şerbeti yaparak başlayalım
Şerbet için bir tencereye su ve şekeri koyup karıştırın
Kaynara çıkan şerbetin içine limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın
Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğurun
Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde hamurunuz oldu demektir
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalbur üstünde ya da rendenin üzerinde şekil verip orta kısmına da ceviz koyup yuvarlayın
Yuvarlayıp şekil verdiğiniz hamurları fırın tepsisine dizin
Eğer evinizde kalbur yoksa elinizle oval şekil verebilirsiniz
Tatlınızı 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin
Fırından çıkan tatlı biraz dinledikten sonra daha önce hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti dökün
Tatlı şerbeti çektiğinde servise hazır olacaktır
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
125 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 tane yumurta
1 paket vanilya
1 fiske tuz
1 su bardağı ceviz
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin
3,5 su bardağı şeker
35 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tarif
Öncelikle şerbeti yaparak başlayalım
Şerbet için bir tencereye su ve şekeri koyup karıştırın
Kaynara çıkan şerbetin içine limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın
Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğurun
Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde hamurunuz oldu demektir
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalbur üstünde ya da rendenin üzerinde şekil verip orta kısmına da ceviz koyup yuvarlayın
Yuvarlayıp şekil verdiğiniz hamurları fırın tepsisine dizin
Eğer evinizde kalbur yoksa elinizle oval şekil verebilirsiniz
Tatlınızı 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin
Fırından çıkan tatlı biraz dinledikten sonra daha önce hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti dökün
Tatlı şerbeti çektiğinde servise hazır olacaktır
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız