Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kalburabastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*250 gr margarin
*4 su bardağı un
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 paket kabarma tozu
*içine bir bardak iri kırılmış ceviz içi

Şerbeti;


*3,5 su bardağı şeker ( son bardağı Yarım dan biraz eksiltin )
*4 su bardağı su
*Bir kaç damlada kaynarken limon sıkın

Kalburabastı Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakalım Kaynamaya başladıktan sonra bir iki damla limon sıkıp altını kapatıp soğumaya bırakalım*Şerbette hamurda soğuk olacak şerbeti döktükten sonra şerbetin içinde bekletmeyin şerbetledikten 1015 dakika sonra içinden alın başka bir kaba koyun
Hamurumuz için malzemelerimizi karıştıralım unu yavaş yavaş ilave edelim kulak memesi kıvamında bir hamur olacak
yoğurduğumuz hamurdan ceviz’den biraz büyük parçalar hazırlayalım ve kalburumuz varsa kalbur üzerinde yoksa kevgir, rende veya benim kullandığım gibi patates ezmede kullandığım aparat ile bastırıp içine ceviz koyup ortadan kapatıp tepsiye ters çevirip koyuyoruz Bütün hamurlarımıza aynı işlemi yapıp 180 derece de 3035 dakika pişirelim Pişirme işlemini iyi yapalım Mutlaka güzel bir şekilde kızarması gerekiyor ki gevrek olması için
Pişen hamurumuz fırından çıkınca soğumasını bekleyelim Soğuk şerbeti dökelim Şerbeti çektikten sonra servis yapalım Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt