iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr margarin
*4 su bardağı un
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 paket kabarma tozu
*içine bir bardak iri kırılmış ceviz içi
Şerbeti;
*3,5 su bardağı şeker ( son bardağı Yarım dan biraz eksiltin )
*4 su bardağı su
*Bir kaç damlada kaynarken limon sıkın
Kalburabastı Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakalım Kaynamaya başladıktan sonra bir iki damla limon sıkıp altını kapatıp soğumaya bırakalım*Şerbette hamurda soğuk olacak şerbeti döktükten sonra şerbetin içinde bekletmeyin şerbetledikten 1015 dakika sonra içinden alın başka bir kaba koyun
Hamurumuz için malzemelerimizi karıştıralım unu yavaş yavaş ilave edelim kulak memesi kıvamında bir hamur olacak
yoğurduğumuz hamurdan ceviz’den biraz büyük parçalar hazırlayalım ve kalburumuz varsa kalbur üzerinde yoksa kevgir, rende veya benim kullandığım gibi patates ezmede kullandığım aparat ile bastırıp içine ceviz koyup ortadan kapatıp tepsiye ters çevirip koyuyoruz Bütün hamurlarımıza aynı işlemi yapıp 180 derece de 3035 dakika pişirelim Pişirme işlemini iyi yapalım Mutlaka güzel bir şekilde kızarması gerekiyor ki gevrek olması için
Pişen hamurumuz fırından çıkınca soğumasını bekleyelim Soğuk şerbeti dökelim Şerbeti çektikten sonra servis yapalım Afiyet olsun
*250 gr margarin
*4 su bardağı un
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 paket kabarma tozu
*içine bir bardak iri kırılmış ceviz içi
Şerbeti;
*3,5 su bardağı şeker ( son bardağı Yarım dan biraz eksiltin )
*4 su bardağı su
*Bir kaç damlada kaynarken limon sıkın
Kalburabastı Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakalım Kaynamaya başladıktan sonra bir iki damla limon sıkıp altını kapatıp soğumaya bırakalım*Şerbette hamurda soğuk olacak şerbeti döktükten sonra şerbetin içinde bekletmeyin şerbetledikten 1015 dakika sonra içinden alın başka bir kaba koyun
Hamurumuz için malzemelerimizi karıştıralım unu yavaş yavaş ilave edelim kulak memesi kıvamında bir hamur olacak
yoğurduğumuz hamurdan ceviz’den biraz büyük parçalar hazırlayalım ve kalburumuz varsa kalbur üzerinde yoksa kevgir, rende veya benim kullandığım gibi patates ezmede kullandığım aparat ile bastırıp içine ceviz koyup ortadan kapatıp tepsiye ters çevirip koyuyoruz Bütün hamurlarımıza aynı işlemi yapıp 180 derece de 3035 dakika pişirelim Pişirme işlemini iyi yapalım Mutlaka güzel bir şekilde kızarması gerekiyor ki gevrek olması için
Pişen hamurumuz fırından çıkınca soğumasını bekleyelim Soğuk şerbeti dökelim Şerbeti çektikten sonra servis yapalım Afiyet olsun