iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı irmik
*125 gr tereyağı yada margarin
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 5 çay kaşığı karbonat
*Yaklaşık 33 5 su bardağı un
İÇ MALZEME
*Ceviz
ŞERBETİ İÇİN
*2 5 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*23 damla limon suyu
Kalburabastı Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Şerbeti soğuk olacağı için önce o hazırlanır
*Şeker ve su tencereye konulup 6 dk kaynatılır, sonra limon suyu eklenip 2 dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır
*Hamur malzemeleri karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edilir
*Ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar alınıp, şekil verilmek istenen kalıba konulur, içine ceviz parçaları eklenip, kapatılır
*Yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizilip, 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
*Fırından çıkar çıkmaz, üzerine soğuk şerbet dökülür
*Şerbetini çektikten sonra servis edilir Afiyet olsun ?
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı irmik
*125 gr tereyağı yada margarin
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 5 çay kaşığı karbonat
*Yaklaşık 33 5 su bardağı un
İÇ MALZEME
*Ceviz
ŞERBETİ İÇİN
*2 5 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*23 damla limon suyu
Kalburabastı Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Şerbeti soğuk olacağı için önce o hazırlanır
*Şeker ve su tencereye konulup 6 dk kaynatılır, sonra limon suyu eklenip 2 dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır
*Hamur malzemeleri karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edilir
*Ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar alınıp, şekil verilmek istenen kalıba konulur, içine ceviz parçaları eklenip, kapatılır
*Yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizilip, 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
*Fırından çıkar çıkmaz, üzerine soğuk şerbet dökülür
*Şerbetini çektikten sonra servis edilir Afiyet olsun ?