iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmik
*Yarım paket margarin
*15 çay kaşığı karbonat
*1 yemek kaşığı sirke
*35 su bardağı un
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*25 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu
İçine;
*Ceviz içi
Kalburabastı Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz 2 su bardağı şeker ile 25 su bardağı su karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz Kaynadığında birkaç damla limon suyu ekleyerek 5 dk daha kaynatıp kapatıp soğumaya bırakıyoruz
Hamuru için, bütün malzemeleri bir kaba alarak yoğuruyoruz Ele yapışmayacak hamur elde ediyoruz İstenilen kalının üzerine ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekil vererek içine ceviz içi koyarak hamuru kapatalım Fırın kağıdı koyduğumuz tepsimize dizelim
180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Pişen tatlımızı fırından çıkarıp soğumuş olan şerbetimizi döküyoruz Dinlenmeye bırakıyoruz
Afiyet olsun ??
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmik
*Yarım paket margarin
*15 çay kaşığı karbonat
*1 yemek kaşığı sirke
*35 su bardağı un
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*25 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu
İçine;
*Ceviz içi
Kalburabastı Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz 2 su bardağı şeker ile 25 su bardağı su karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz Kaynadığında birkaç damla limon suyu ekleyerek 5 dk daha kaynatıp kapatıp soğumaya bırakıyoruz
Hamuru için, bütün malzemeleri bir kaba alarak yoğuruyoruz Ele yapışmayacak hamur elde ediyoruz İstenilen kalının üzerine ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekil vererek içine ceviz içi koyarak hamuru kapatalım Fırın kağıdı koyduğumuz tepsimize dizelim
180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Pişen tatlımızı fırından çıkarıp soğumuş olan şerbetimizi döküyoruz Dinlenmeye bırakıyoruz
Afiyet olsun ??