iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket margarin
*1 paket kabartma tozu
*5 çorba kaşığı irmik
*1 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*3, 5 su bardağı un (yaklaşık)
İç harcı için;
*100 gram çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
*Bir kaç damla limon suyu
*
Kalburabastı Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk önce şerbeti hazırlıyoruz, soğuk olması gerekiyor Margarinin oda sıcaklığında olması gerekiyor Tüm malzemeleri bir kaba koyup hamuru yoğuruyoruz Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar halinde koparıp biraz elimizde açıyoruz ve şekil vermek için fritöz süzgecinin üzerine koyup hafifçe bastırıyoruz İçine ceviz harcını koyup uç kısımlarını birleştirip yavaşça alıp tepsiye yerleştiriyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıktından sonra şerbetini ilave ediyoruz Afiyet olsun*?
*Yarım paket margarin
*1 paket kabartma tozu
*5 çorba kaşığı irmik
*1 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*3, 5 su bardağı un (yaklaşık)
İç harcı için;
*100 gram çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
*Bir kaç damla limon suyu
*
Kalburabastı Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk önce şerbeti hazırlıyoruz, soğuk olması gerekiyor Margarinin oda sıcaklığında olması gerekiyor Tüm malzemeleri bir kaba koyup hamuru yoğuruyoruz Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar halinde koparıp biraz elimizde açıyoruz ve şekil vermek için fritöz süzgecinin üzerine koyup hafifçe bastırıyoruz İçine ceviz harcını koyup uç kısımlarını birleştirip yavaşça alıp tepsiye yerleştiriyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıktından sonra şerbetini ilave ediyoruz Afiyet olsun*?