iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
125 gr margarin (yarım paket)
1 çay kaşığı karbonat
3 su bardağı un (yaklaşık)
Şerbeti için:
2 5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
İçi için:
10 adet iri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
İlk olarak tencereye şekeri ve suyu alarak şerbeti hazırlayın pişsin ve soğumaya bırakın Hamur malzemelerinin hepsini yoğurun ve cevizden büyük parçalara ayırın ve süzgeç veya kalbura basıp arasına ceviz koyun kapatın Tepsiye yerleştirin Üzeri kızarana kadar pişirin , fırından ilk sıcaklığı çıkınca şerbetle buluşturun Afiyet olsun
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
125 gr margarin (yarım paket)
1 çay kaşığı karbonat
3 su bardağı un (yaklaşık)
Şerbeti için:
2 5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
İçi için:
10 adet iri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
İlk olarak tencereye şekeri ve suyu alarak şerbeti hazırlayın pişsin ve soğumaya bırakın Hamur malzemelerinin hepsini yoğurun ve cevizden büyük parçalara ayırın ve süzgeç veya kalbura basıp arasına ceviz koyun kapatın Tepsiye yerleştirin Üzeri kızarana kadar pişirin , fırından ilk sıcaklığı çıkınca şerbetle buluşturun Afiyet olsun