iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr Margarin
*1 yumurta
*1 Çay bardağı sıvı yağ
*1 Çay bardağı yoğurt
*1 Çay bardağı irmik
*1 Paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İçi için;
*Çekilmiş ceviz
Şerbet için;
*3 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*5 6 damla limon
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
1
*İlk başta şerbetimizi hazırlıyoruz ki soğusun
*Bir tencereye su ve şeker koyup kaynatıyoruz limonumuzu da sıkıyoruz soğumaya bırakıyoruz
*Margarin, yumurta, sıvı yağ, yoğurt, irmik vanilya, kabartma tozunu bir kapta yoğuruyoruz, sulu kıvam olunca alabildiği kadar un ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz
*Hamur ele yapışmayan kıvam alınca rende, çatal vb tırtıklı mutfak malzemeleri ile şekil veriyoruz
*Fırınımızı 180 derece de üstü* pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
*Çıkarttığımızda şerbetini döküp çekmesini bekliyoruz
*125 gr Margarin
*1 yumurta
*1 Çay bardağı sıvı yağ
*1 Çay bardağı yoğurt
*1 Çay bardağı irmik
*1 Paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İçi için;
*Çekilmiş ceviz
Şerbet için;
*3 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*5 6 damla limon
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
1
*İlk başta şerbetimizi hazırlıyoruz ki soğusun
*Bir tencereye su ve şeker koyup kaynatıyoruz limonumuzu da sıkıyoruz soğumaya bırakıyoruz
*Margarin, yumurta, sıvı yağ, yoğurt, irmik vanilya, kabartma tozunu bir kapta yoğuruyoruz, sulu kıvam olunca alabildiği kadar un ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz
*Hamur ele yapışmayan kıvam alınca rende, çatal vb tırtıklı mutfak malzemeleri ile şekil veriyoruz
*Fırınımızı 180 derece de üstü* pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
*Çıkarttığımızda şerbetini döküp çekmesini bekliyoruz