iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo irmik
*3 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı şeker
*3 çay kaşığı karbonat
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 paket vanilya
*2 fincan un
Şerbeti için
*8 su bardağı şeker
*9 su bardağı su
İçi için
*Ceviz içi
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
Kalburabastı Tarifi Yapılışı Şeker, yağ ,karbonat ,yoğurtu önce çırpıyoruz vanilya ekliyoruz, sonra yavaş yavaş irmiği ekliyoruz ,yoğuruyoruz ,sonra un ekliyoruz tutmasını sağlamak için iyice yoğuruyoruz, istediğimiz şekilde şekil veriyoruz ,içerisine ceviz içi katıyoruz fırına veriyoruz Şurubu için 8 su bardağı şeker ve 9 su bardağı suyu kaynatıyoruz fırından çıkardığımız anda sıcak şerbeti üzerine döküyoruz 15 dakika şerbeti çektikten sonra üzeri için isteğe bağlı hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
*1 kilo irmik
*3 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı şeker
*3 çay kaşığı karbonat
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 paket vanilya
*2 fincan un
Şerbeti için
*8 su bardağı şeker
*9 su bardağı su
İçi için
*Ceviz içi
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
Kalburabastı Tarifi Yapılışı Şeker, yağ ,karbonat ,yoğurtu önce çırpıyoruz vanilya ekliyoruz, sonra yavaş yavaş irmiği ekliyoruz ,yoğuruyoruz ,sonra un ekliyoruz tutmasını sağlamak için iyice yoğuruyoruz, istediğimiz şekilde şekil veriyoruz ,içerisine ceviz içi katıyoruz fırına veriyoruz Şurubu için 8 su bardağı şeker ve 9 su bardağı suyu kaynatıyoruz fırından çıkardığımız anda sıcak şerbeti üzerine döküyoruz 15 dakika şerbeti çektikten sonra üzeri için isteğe bağlı hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz Afiyet olsun