iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*150 gram tereyağı oda sıcaklığında
*2 yumurta
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*İri çekilmiş ceviz
*Hindistan cevizi
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*4 veya 5 damla limon
Kalburabastı Tarifi Yapılışı Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi kıvamında hamurumuzu yoğuruyoruz Elimize ceviz büyüklüğünde hamuru alıp yuvarlıyoruz ve bir rende yardımı ile rendenin aşağısından yukarı ya doğru hafif bastırıp yayıyoruz İçine ceviz koyup iki ucunu birleştiriyor uz Tepsiye fırın kağıdı serip üzerine sıralıyoruz 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz Fırından çıktıktan sonra şerbetimizi hazırlıyoruz Kalbura bastı soğuk şerbet sıcak olacak Pişen kalbura bastıları ayrı bur borcama alıp üzerine şerbeti bir kepçe yardımı ile döküyoruz Bir iki saat sonra tatlıları tek tek altını üste çevirip üzerininde şerbeti emmesini sağlıyoruz Daha sonra tekrar düzeltip üzerine Hindistan cevizi serpiyoruz Afiyet bal şeker olsun
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*150 gram tereyağı oda sıcaklığında
*2 yumurta
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*İri çekilmiş ceviz
*Hindistan cevizi
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*4 veya 5 damla limon
Kalburabastı Tarifi Yapılışı Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi kıvamında hamurumuzu yoğuruyoruz Elimize ceviz büyüklüğünde hamuru alıp yuvarlıyoruz ve bir rende yardımı ile rendenin aşağısından yukarı ya doğru hafif bastırıp yayıyoruz İçine ceviz koyup iki ucunu birleştiriyor uz Tepsiye fırın kağıdı serip üzerine sıralıyoruz 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz Fırından çıktıktan sonra şerbetimizi hazırlıyoruz Kalbura bastı soğuk şerbet sıcak olacak Pişen kalbura bastıları ayrı bur borcama alıp üzerine şerbeti bir kepçe yardımı ile döküyoruz Bir iki saat sonra tatlıları tek tek altını üste çevirip üzerininde şerbeti emmesini sağlıyoruz Daha sonra tekrar düzeltip üzerine Hindistan cevizi serpiyoruz Afiyet bal şeker olsun