iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*125 gr margarin
*1 kabartma tozu
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 çay bardağı irmik
*Alabildiği kadar un
İçi için;
*1 su bardağı az çekilmiş ceviz
Şerbet için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*12 (yarım) da damla limon
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbet hazırlanmalıdır
*Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülmesi için
*Hamur için tüm malzemeleri kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz
*Ben tırtıklı spatula ile yaptım şeklini
*ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, spatula üzerine yuvarlak yapılır
*İç harcı konur, kapatılır
*Yağlı tepsiye alınır
*180 derecede pişirilir
*Sıcak bir şekildeyken soğuk şerbet dökülür
*İki üç saat dinlendirin, servis edin Afiyet olsun
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*125 gr margarin
*1 kabartma tozu
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 çay bardağı irmik
*Alabildiği kadar un
İçi için;
*1 su bardağı az çekilmiş ceviz
Şerbet için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*12 (yarım) da damla limon
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbet hazırlanmalıdır
*Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülmesi için
*Hamur için tüm malzemeleri kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz
*Ben tırtıklı spatula ile yaptım şeklini
*ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, spatula üzerine yuvarlak yapılır
*İç harcı konur, kapatılır
*Yağlı tepsiye alınır
*180 derecede pişirilir
*Sıcak bir şekildeyken soğuk şerbet dökülür
*İki üç saat dinlendirin, servis edin Afiyet olsun