iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için;
*25 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*67 damla limon suyu
Hamuru için;
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmik
*125 gr yumuşak margarin
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un (3 su bardağından sonra kontrollü koyalım, un markasından dolayı farklar olabilir)
İç malzeme için;
*15 su bardağı ince kıyılmış ceviz, fıstık yada fındık (hepsi de yakışıyor)
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım su ve şeker tencereye alınır Kaynadığında limon konulur 10 dk kısık ateşte kaynatılır Soğumaya bırakılır
*Hamur için olan malzemeler (un hariç) yoğurma kabına alınır, yoğurulur
*Un da yavaş yavaş eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir
*Ceviz büyüklüğünde bezeler alarak açılır kalburun üstüne konulur (Benim kalbur olmadığı için rende kullandım Sizde de yoksa şekil alacak bir nesne kullanabilirsiniz)
*Parmaklar yardımıyla açılır
*Ortasına iç malzeme konulup kapatılır
*Ters çevirerek reddeden alınır Fırın tepsisine dizilir (ben iç malzeme olarak ceviz kullandım)
*Tepsiyi yağlamaya gerek yok* Hamur yeterince yağlı zaten
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir
*Çıkarıp sıcak sıcak başka bir tepsiye hızlıca dizilip, soğuk şerbet dökülür
*Yarım saat sonra tatlılar ters çevrilir
*Yarım saat kadar da öyle dinlendirilir
*1 saat kadar daha normal şekilde dinlendirdikten sonra servise hazır Benim 18 tane çıktı ????????????
*25 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*67 damla limon suyu
Hamuru için;
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmik
*125 gr yumuşak margarin
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un (3 su bardağından sonra kontrollü koyalım, un markasından dolayı farklar olabilir)
İç malzeme için;
*15 su bardağı ince kıyılmış ceviz, fıstık yada fındık (hepsi de yakışıyor)
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım su ve şeker tencereye alınır Kaynadığında limon konulur 10 dk kısık ateşte kaynatılır Soğumaya bırakılır
*Hamur için olan malzemeler (un hariç) yoğurma kabına alınır, yoğurulur
*Un da yavaş yavaş eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir
*Ceviz büyüklüğünde bezeler alarak açılır kalburun üstüne konulur (Benim kalbur olmadığı için rende kullandım Sizde de yoksa şekil alacak bir nesne kullanabilirsiniz)
*Parmaklar yardımıyla açılır
*Ortasına iç malzeme konulup kapatılır
*Ters çevirerek reddeden alınır Fırın tepsisine dizilir (ben iç malzeme olarak ceviz kullandım)
*Tepsiyi yağlamaya gerek yok* Hamur yeterince yağlı zaten
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir
*Çıkarıp sıcak sıcak başka bir tepsiye hızlıca dizilip, soğuk şerbet dökülür
*Yarım saat sonra tatlılar ters çevrilir
*Yarım saat kadar da öyle dinlendirilir
*1 saat kadar daha normal şekilde dinlendirdikten sonra servise hazır Benim 18 tane çıktı ????????????