iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*125 gram margarin oda sıcaklığında
*45 çay bardağı un
*2 yemek kaşığı irmik
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*1 kase ceviz
*1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbet için;
*3 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*1 limon dilimi
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
1
*Merhaba öncelikle şerbetimizi yapıyoruz
*Kaynamaya başlayınca 15 dk kaynatıyoruz
*Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak daha sonra hamur için un hariç bütün malzemeleri önce bir karıştırıyoruz
*Unu yavaş yavaş ilave ediyoruz
*Hamur çabuk toparlanıyor zaten ceviz büyüklüğünde bezeler haline getirdiğimiz hamuru şekil vereceğimiz kalıbın üzerinde elimizle açıyoruz
*İçine blenderden çektiğimiz cevizden 1 tatlı kaşığı katıyoruz
*İki ucundan birleştirip şeklini alan hamuru tepsiye diziyoruz
*Tepsiye yağ katmıyoruz Çünkü hamur yağılı yeterince önceden ısıtılmış 190 derece fırına üzerini kızarana kadar pişiriyoruz
*Sıcak sıcak şerbeti ilave edip, üzerini kapatıp, şerbetini içine kadar dinlendirmeye bırakıyoruz Afiyet olsun
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*125 gram margarin oda sıcaklığında
*45 çay bardağı un
*2 yemek kaşığı irmik
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*1 kase ceviz
*1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbet için;
*3 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*1 limon dilimi
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
1
*Merhaba öncelikle şerbetimizi yapıyoruz
*Kaynamaya başlayınca 15 dk kaynatıyoruz
*Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak daha sonra hamur için un hariç bütün malzemeleri önce bir karıştırıyoruz
*Unu yavaş yavaş ilave ediyoruz
*Hamur çabuk toparlanıyor zaten ceviz büyüklüğünde bezeler haline getirdiğimiz hamuru şekil vereceğimiz kalıbın üzerinde elimizle açıyoruz
*İçine blenderden çektiğimiz cevizden 1 tatlı kaşığı katıyoruz
*İki ucundan birleştirip şeklini alan hamuru tepsiye diziyoruz
*Tepsiye yağ katmıyoruz Çünkü hamur yağılı yeterince önceden ısıtılmış 190 derece fırına üzerini kızarana kadar pişiriyoruz
*Sıcak sıcak şerbeti ilave edip, üzerini kapatıp, şerbetini içine kadar dinlendirmeye bırakıyoruz Afiyet olsun