Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalburabastı

Kalburabastı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım paket margarin veya 125 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 tutam tuz
*Alabildiği kadar un
*100 gr ceviz içi

Şerbeti için ;


*2 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*1 dilim limon

Üzeri için;


*Antep fıstığı

Kalburabastı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlamakla başlıyoruz 2 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı suyu ocağa alıyoruz Yüksek ateşte 20 dk kaynatıyoruz 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip 10 dk daha kaynatıyoruz Ocaktan alıp soğuması için kenara bırakıyoruz (balın kıvamını aldığını 2 şekilde anlarız 1 kaynarken köpürecek 2 baş ve işaret parmağımızı kaynattığımız bala çalıp yapıştırdığımızda parmaklar yapışıyorsa kıvamını almış demektir )
Şimdi hamurumuza gecelim Tüm malzemeleri iyice karıştırıp alabildiği kadar un ekliyoruz ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rendenin küçük dişli tarafında elimizle çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz Ortasına dövülmüş ceviz koyup iki yandan kapatıyoruz Kenarlarını da kapatıp şekildeki görüntüyü veriyoruz Yavaşça reddeden alıp ters bir şekilde önceden yağlanmış tepsimize diziyoruz Fırına atıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz Yaklaşık yarım saat Daha sonra fırından çıkardığımız sıcak tatlımızın üzerine ılık şerbetimizi döküyoruz
Tatlımız servise hazır ?
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,340Kullanıcılar
cim_3444Son üye
Üst Alt