iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket margarin veya 125 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 tutam tuz
*Alabildiği kadar un
*100 gr ceviz içi
Şerbeti için ;
*2 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*1 dilim limon
Üzeri için;
*Antep fıstığı
Kalburabastı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlamakla başlıyoruz 2 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı suyu ocağa alıyoruz Yüksek ateşte 20 dk kaynatıyoruz 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip 10 dk daha kaynatıyoruz Ocaktan alıp soğuması için kenara bırakıyoruz (balın kıvamını aldığını 2 şekilde anlarız 1 kaynarken köpürecek 2 baş ve işaret parmağımızı kaynattığımız bala çalıp yapıştırdığımızda parmaklar yapışıyorsa kıvamını almış demektir )
Şimdi hamurumuza gecelim Tüm malzemeleri iyice karıştırıp alabildiği kadar un ekliyoruz ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rendenin küçük dişli tarafında elimizle çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz Ortasına dövülmüş ceviz koyup iki yandan kapatıyoruz Kenarlarını da kapatıp şekildeki görüntüyü veriyoruz Yavaşça reddeden alıp ters bir şekilde önceden yağlanmış tepsimize diziyoruz Fırına atıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz Yaklaşık yarım saat Daha sonra fırından çıkardığımız sıcak tatlımızın üzerine ılık şerbetimizi döküyoruz
Tatlımız servise hazır ?
*Yarım paket margarin veya 125 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 tutam tuz
*Alabildiği kadar un
*100 gr ceviz içi
Şerbeti için ;
*2 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*1 dilim limon
Üzeri için;
*Antep fıstığı
Kalburabastı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlamakla başlıyoruz 2 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı suyu ocağa alıyoruz Yüksek ateşte 20 dk kaynatıyoruz 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip 10 dk daha kaynatıyoruz Ocaktan alıp soğuması için kenara bırakıyoruz (balın kıvamını aldığını 2 şekilde anlarız 1 kaynarken köpürecek 2 baş ve işaret parmağımızı kaynattığımız bala çalıp yapıştırdığımızda parmaklar yapışıyorsa kıvamını almış demektir )
Şimdi hamurumuza gecelim Tüm malzemeleri iyice karıştırıp alabildiği kadar un ekliyoruz ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rendenin küçük dişli tarafında elimizle çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz Ortasına dövülmüş ceviz koyup iki yandan kapatıyoruz Kenarlarını da kapatıp şekildeki görüntüyü veriyoruz Yavaşça reddeden alıp ters bir şekilde önceden yağlanmış tepsimize diziyoruz Fırına atıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz Yaklaşık yarım saat Daha sonra fırından çıkardığımız sıcak tatlımızın üzerine ılık şerbetimizi döküyoruz
Tatlımız servise hazır ?