iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmiği
*1 ,5 çay kaşığı karbonat
*125 gr margarin veya tereyağ
*3 ,5 su bardağı un
İçi için
*Dövülmüş ceviz
Şerbeti için
*3 su bardağı su
*2 ,5 su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı limon
Kalburabastı Tarifi Yapılışı Öncelikle suyu ve şekeri tenceremize alıp kaynamaya bırakıyoruz 15 dakika kaynayınca limon suyunu da katıp 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz Yoğurma kabına süt ,sıvı yağ, yoğurdu, margarini ,irmiği, karbonatı koyup kontrollü bi şekilde unu katıp yoğuruyoruz Benim kalburum olmadığı için süzgecimi kullandım Bunun için hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde hamur kopartIp yuvalıyoruz ve sÜzgecin üstünde açıyoruz Elimizle bastırarak içine ceviz içini koyup kapatıyoruz ve yavaşça kaldırarak tepsimize diziyoruz 180 derece önceden ısıtılmış fırına koyup 25 dakika pişiriyoruz Çıkardığımızda sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz 1 2 saat bekledikten sonra servise hazır Tatlımız Afiyet olsun
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmiği
*1 ,5 çay kaşığı karbonat
*125 gr margarin veya tereyağ
*3 ,5 su bardağı un
İçi için
*Dövülmüş ceviz
Şerbeti için
*3 su bardağı su
*2 ,5 su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı limon
Kalburabastı Tarifi Yapılışı Öncelikle suyu ve şekeri tenceremize alıp kaynamaya bırakıyoruz 15 dakika kaynayınca limon suyunu da katıp 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz Yoğurma kabına süt ,sıvı yağ, yoğurdu, margarini ,irmiği, karbonatı koyup kontrollü bi şekilde unu katıp yoğuruyoruz Benim kalburum olmadığı için süzgecimi kullandım Bunun için hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde hamur kopartIp yuvalıyoruz ve sÜzgecin üstünde açıyoruz Elimizle bastırarak içine ceviz içini koyup kapatıyoruz ve yavaşça kaldırarak tepsimize diziyoruz 180 derece önceden ısıtılmış fırına koyup 25 dakika pişiriyoruz Çıkardığımızda sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz 1 2 saat bekledikten sonra servise hazır Tatlımız Afiyet olsun