iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmik
*1 5 çay kaşığı karbonat
*3 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
Şerbeti için
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
*3 damla limon
Kalburabastı Tarifi Yapılışı 1ilk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz, 15 dk kaynatıp limon damlatıp 5 dk daha kaynatIyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
2Bu arada tüm malzemeleri biraraya alarak bir kabda hamurumuzu hazırlıyoruz (unumuzu kontrollü ekleyelim çok ele yapışırsa biraz daha un ekleyebiliriz)
3 istediğimiz büyüklükte hamurlar alıp rendenin küçük ve ön yüzüyle hamurlarımızı büyütüp arasına ceviz parçaları koyup kapatıyoruz
4 Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve fırına veriyoruz (kızardığını gördüğümüz an hemen almayalım bir tık iyi kızarınca tadı daha güzel oluyor(ama yakmayın)
5 Fırından çıkınca sıcak tatlıya hemen soğuk şerbeti döküyoruz ve çekmesini bekliyoruz
Afiyet olsun?
*Yarım paket margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmik
*1 5 çay kaşığı karbonat
*3 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
Şerbeti için
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
*3 damla limon
Kalburabastı Tarifi Yapılışı 1ilk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz, 15 dk kaynatıp limon damlatıp 5 dk daha kaynatIyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
2Bu arada tüm malzemeleri biraraya alarak bir kabda hamurumuzu hazırlıyoruz (unumuzu kontrollü ekleyelim çok ele yapışırsa biraz daha un ekleyebiliriz)
3 istediğimiz büyüklükte hamurlar alıp rendenin küçük ve ön yüzüyle hamurlarımızı büyütüp arasına ceviz parçaları koyup kapatıyoruz
4 Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve fırına veriyoruz (kızardığını gördüğümüz an hemen almayalım bir tık iyi kızarınca tadı daha güzel oluyor(ama yakmayın)
5 Fırından çıkınca sıcak tatlıya hemen soğuk şerbeti döküyoruz ve çekmesini bekliyoruz
Afiyet olsun?