iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağ veya margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı irmik
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı sirke
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı karbonat
*1 adet portakal rendesi
*Aldığı kadar un
İçi için;
*1 kase ceviz içi
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
Kalburabastı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz Oda ısısındaki tereyağı ve tüm sıvı malzemeleri bir kabın içine koyup karıştırıyoruz Kuru malzemeleri de ilave edip normal yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp şekillendireceğimiz aparatın üzerinde yassılaştırıp cevizini koyup kapatıyoruz Aparat olarak süzgeç, kevgir, rende varsa fritözlerinizin süzgecinden yararlanabilirsiniz (fritöz süzgeçi kullanacaksanız kalburabastıyı şekillendirip süzgeci üzerine bastırın 180 dereceli fırında pişiyoruz Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkınca yani 12 dk sonra soğumuş şerbeti üzerine gezdiriyoruz
*125 gr tereyağ veya margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı irmik
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı sirke
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı karbonat
*1 adet portakal rendesi
*Aldığı kadar un
İçi için;
*1 kase ceviz içi
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
Kalburabastı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz Oda ısısındaki tereyağı ve tüm sıvı malzemeleri bir kabın içine koyup karıştırıyoruz Kuru malzemeleri de ilave edip normal yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp şekillendireceğimiz aparatın üzerinde yassılaştırıp cevizini koyup kapatıyoruz Aparat olarak süzgeç, kevgir, rende varsa fritözlerinizin süzgecinden yararlanabilirsiniz (fritöz süzgeçi kullanacaksanız kalburabastıyı şekillendirip süzgeci üzerine bastırın 180 dereceli fırında pişiyoruz Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkınca yani 12 dk sonra soğumuş şerbeti üzerine gezdiriyoruz