iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*100 gr tereyağ
*1 fiske tuz
*Kabartma tozu
*Vanilya
*Aldığı kadar un
*Ceviz
Şerbeti için
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*4 5 damla limon
Kalburabastı Tarifi Yapılışı İlk önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın
Malzemeri yoğurun ve rende veya elek üzerinde şekil verip ceviz koyun Aslında bu tatlı adından da anlaşılacağı gibi kalbur üzerinde yapılır Ancak günümüzde kalbur kullanılmadığı için şekil vermek için delikli herhangi bir alet kullanılır 200 derece fırında 30 dk pişirdikten sonra sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür Afiyet olsun
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*100 gr tereyağ
*1 fiske tuz
*Kabartma tozu
*Vanilya
*Aldığı kadar un
*Ceviz
Şerbeti için
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*4 5 damla limon
Kalburabastı Tarifi Yapılışı İlk önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın
Malzemeri yoğurun ve rende veya elek üzerinde şekil verip ceviz koyun Aslında bu tatlı adından da anlaşılacağı gibi kalbur üzerinde yapılır Ancak günümüzde kalbur kullanılmadığı için şekil vermek için delikli herhangi bir alet kullanılır 200 derece fırında 30 dk pişirdikten sonra sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür Afiyet olsun