iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kaşık yoğurt
*1 çay bardağı irmik
*Yarım çay bardağı Hindistan cevizi
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım paket margarin
*Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
*1 paket kabartma tozu
*1 yumurta
*Aldığınca un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Kalburabastı Tarifi Yapılışı Şerbeti önce yapıyoruz ki tatlımız olurken soğusun şekeri suyu tencerede kaynatıyoruz, kaynayınca içine limonu damlatıp 15 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz Hamuru için cevizi robotta çekip kabımıza alıyoruz diğer malzemeleri de ekleyip en son unu kendimiz ayarlıyoruz ele yapışmayacak kıvamda olması gerekiyor, sonra şekil verip yağlı tepsiye koyuyoruz dilerseniz üstünü çatalla şekillendirebilirsiniz, fırın da üstü kızarıncaya kadar pişirip çıkınca 3 dakika sonra soğuk olan şerbeti üstüne döküyoruz soğuyunca tatlımız hazır oluyor Üstünü de şerbeti çektikten sonra fıstık ceviz ya da Hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz
*1 kaşık yoğurt
*1 çay bardağı irmik
*Yarım çay bardağı Hindistan cevizi
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım paket margarin
*Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
*1 paket kabartma tozu
*1 yumurta
*Aldığınca un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Kalburabastı Tarifi Yapılışı Şerbeti önce yapıyoruz ki tatlımız olurken soğusun şekeri suyu tencerede kaynatıyoruz, kaynayınca içine limonu damlatıp 15 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz Hamuru için cevizi robotta çekip kabımıza alıyoruz diğer malzemeleri de ekleyip en son unu kendimiz ayarlıyoruz ele yapışmayacak kıvamda olması gerekiyor, sonra şekil verip yağlı tepsiye koyuyoruz dilerseniz üstünü çatalla şekillendirebilirsiniz, fırın da üstü kızarıncaya kadar pişirip çıkınca 3 dakika sonra soğuk olan şerbeti üstüne döküyoruz soğuyunca tatlımız hazır oluyor Üstünü de şerbeti çektikten sonra fıstık ceviz ya da Hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz