Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalburabastı

Kalburabastı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

*2 çay bardağı süt
*2 çay bardağı sıvı yağ
*4*yemek kaşığı irmik
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 buçuk kase ceviz içi
*125 gr margarin
*125 gr tereyağı
*1 paket kabartma tozu
*7 bardak kadar un

Şerbet için:

*3, 5 bardak şeker
*4, 5 bardak su
*1 limon tuzu

Kalburabastı Tarifi Yapılışı
İlk önce şerbet malzemelerimizi ocağa alıyoruz Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra bir limon tuzu atıp 34 dk daha kaynatıyoruz Sonra soğumaya alıyoruz Ben bu tatlıtı annem yasin okutacaktı onun için hazırladım Bu yüzden öçlüleriyle fazla tatlı çıkıyor Bu malzemelerle 38 adet tatlı çıktı İsterseniz ölçüleri yarıya indirebilirsiniz Tüm malzemelerimizi kabımıza alıp yoğuruyoruz Unu ilk bir 56 bardak koyuyoruz Kıvama gelene kadar arttırıyoruz Ben tam 7 bardak un kullandım Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden bezeler yapıyoruz Daha sonra delikli bir kabın üstünde elimizle açıp içine ceviz koyarak kapatıyoruz Sonra da ters çevirip tepsilere diziyoruz Önceden ısıttığımız 180 derece fırınımıza sürüyoruz Üzeri kızarınca fırından alıp Üzerine ılık şerbeti veriyoruz 30 dk içinde şerbeti iyice çeken tatlımızın üzerini süslüyoruz Sonra AFİYETLER OLSUN diyerek yiyoruz

858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt