iltasyazilim
FD Üye
Kalbursuz Kalburabastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*150 gr yumuşak margarin
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*1 tutam tuz
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*354 su bardağı un
İçi için;
*1 kase ceviz kırığı
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Kalbursuz Kalburabastı Tatlısı Tarifi Yapılışı Kalburabastı yapmak istiyorsunuz ama kalburunuz yok o zaman bu tarif tam size göre Üzerine bıçakla kolayca şekil veriliyor ve tıpkı kalbura basılmış gibi oluyor
1
*Hamur malzemeleri bir kabın içerisine koyulur ve biraz un ekleyerek yumuşak kıvamda hamur eklenir
*Üç buçuk su bardağından sonra dikkatli un koyun
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alınır, yuvarlak şekilde açılır
*İçerisine ceviz kırığı koyulur ve kapatılır
*Bıçakla üzerine şekil verildikten sonra yağılı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir
*200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
*Fırından aldıktan 10 dk sonra ılık olan şerbet tatlıların üzerine dökülür
*Tatlılar ters çevrilir Bir tepsiyle üzeri kapatılır
*On dk sonra tatlılar düz çevrilir ve en az iki saat şerbette bekletilir Herkese şimdiden afiyet olsun
*150 gr yumuşak margarin
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*1 tutam tuz
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*354 su bardağı un
İçi için;
*1 kase ceviz kırığı
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Kalbursuz Kalburabastı Tatlısı Tarifi Yapılışı Kalburabastı yapmak istiyorsunuz ama kalburunuz yok o zaman bu tarif tam size göre Üzerine bıçakla kolayca şekil veriliyor ve tıpkı kalbura basılmış gibi oluyor
1
*Hamur malzemeleri bir kabın içerisine koyulur ve biraz un ekleyerek yumuşak kıvamda hamur eklenir
*Üç buçuk su bardağından sonra dikkatli un koyun
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alınır, yuvarlak şekilde açılır
*İçerisine ceviz kırığı koyulur ve kapatılır
*Bıçakla üzerine şekil verildikten sonra yağılı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir
*200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
*Fırından aldıktan 10 dk sonra ılık olan şerbet tatlıların üzerine dökülür
*Tatlılar ters çevrilir Bir tepsiyle üzeri kapatılır
*On dk sonra tatlılar düz çevrilir ve en az iki saat şerbette bekletilir Herkese şimdiden afiyet olsun