iltasyazilim
FD Üye
Kalbursuz Kalburabastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*150 gr yumuşak margarin
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*1 tutam tuz
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*354 su bardağı un
İçi için;
*1 kase ceviz kırığı
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Kalbursuz Kalburabastı Tatlısı Tarifi Yapılışı Kalburabastı yapmak istiyorsunuz ama kalburunuz yok o zaman bu tarif tam size göre Üzerine bıçakla kolayca şekil veriliyor ve tıpkı kalbura basılmış gibi oluyor
1
*Hamur malzemeleri bir kabın içerisine koyulur ve biraz un ekleyerek yumuşak kıvamda hamur eklenir
*Üç buçuk su bardağından sonra dikkatli un koyun
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alınır, yuvarlak şekilde açılır
*İçerisine ceviz kırığı koyulur ve kapatılır
*Bıçakla üzerine şekil verildikten sonra yağılı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir
*200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
*Fırından aldıktan 10 dk sonra ılık olan şerbet tatlıların üzerine dökülür
*Tatlılar ters çevrilir Bir tepsiyle üzeri kapatılır
*On dk sonra tatlılar düz çevrilir ve en az iki saat şerbette bekletilir Herkese şimdiden afiyet olsun
*150 gr yumuşak margarin
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*1 tutam tuz
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*354 su bardağı un
İçi için;
*1 kase ceviz kırığı
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Kalbursuz Kalburabastı Tatlısı Tarifi Yapılışı Kalburabastı yapmak istiyorsunuz ama kalburunuz yok o zaman bu tarif tam size göre Üzerine bıçakla kolayca şekil veriliyor ve tıpkı kalbura basılmış gibi oluyor
1
*Hamur malzemeleri bir kabın içerisine koyulur ve biraz un ekleyerek yumuşak kıvamda hamur eklenir
*Üç buçuk su bardağından sonra dikkatli un koyun
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alınır, yuvarlak şekilde açılır
*İçerisine ceviz kırığı koyulur ve kapatılır
*Bıçakla üzerine şekil verildikten sonra yağılı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir
*200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
*Fırından aldıktan 10 dk sonra ılık olan şerbet tatlıların üzerine dökülür
*Tatlılar ters çevrilir Bir tepsiyle üzeri kapatılır
*On dk sonra tatlılar düz çevrilir ve en az iki saat şerbette bekletilir Herkese şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.