iltasyazilim
FD Üye
Kaldırık Kavurma
Malzemeler:
1 kg kaldırık
3 soğan
2 kaşık tereyağ tuz, karabiber
Yapılışı:
1 Kaldırıkler temizlenir 2 cm genişliginde doğranır Bol suda haşlanır Süzgece alınıp bekletilir
2 Soğanlar ince kıyılır Bir tencereye soğanlar ve yağ konulup soğanlar öldürülür
3 Haşlanmış ve süzülmüş kaldırıklar, tuz ve karabiber ilave edilip 10 dakika karıştırarak kavrulur ve sıcak servis yapılır
Malzemeler:
1 kg kaldırık
3 soğan
2 kaşık tereyağ tuz, karabiber
Yapılışı:
1 Kaldırıkler temizlenir 2 cm genişliginde doğranır Bol suda haşlanır Süzgece alınıp bekletilir
2 Soğanlar ince kıyılır Bir tencereye soğanlar ve yağ konulup soğanlar öldürülür
3 Haşlanmış ve süzülmüş kaldırıklar, tuz ve karabiber ilave edilip 10 dakika karıştırarak kavrulur ve sıcak servis yapılır