iltasyazilim
FD Üye
Kaldirik Turşusu Kızartma Tarifi ( Karadeniz Bölgesine Özel ) İçin Malzemeler
*2 tabak civarında kaldirik turşusu
*3 adet orta boy patates
*1 yumurta
*1 buçuk çay kaşığı tuz ( değişebilir )
*23 yemek kaşığı un
Kızartmak için ;
*Sıvı yağ
Kaldirik Turşusu Kızartma Tarifi ( Karadeniz Bölgesine Özel ) Yapılışı Kaldirik turşusunun tuzunu bırakması için yarım saat suda bekletilir Patatesler rendelenir Kaldirikleri sudan çıkartıp elle bir güzel sıkılır ve patateslerin üzerine eklenir Un, tuz ve yumurta eklenip harmanlanır 1 kaşık dolusu karışım kızgın yağa eklenir ve üzerine kaşıkla bastırıp hafif yayarak önlü arkalı kızartılırAfiyet olsun
*2 tabak civarında kaldirik turşusu
*3 adet orta boy patates
*1 yumurta
*1 buçuk çay kaşığı tuz ( değişebilir )
*23 yemek kaşığı un
Kızartmak için ;
*Sıvı yağ
Kaldirik Turşusu Kızartma Tarifi ( Karadeniz Bölgesine Özel ) Yapılışı Kaldirik turşusunun tuzunu bırakması için yarım saat suda bekletilir Patatesler rendelenir Kaldirikleri sudan çıkartıp elle bir güzel sıkılır ve patateslerin üzerine eklenir Un, tuz ve yumurta eklenip harmanlanır 1 kaşık dolusu karışım kızgın yağa eklenir ve üzerine kaşıkla bastırıp hafif yayarak önlü arkalı kızartılırAfiyet olsun