Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kalem

Kalem
0
147

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Allahü teâlâ kalemi yaratınca, ona yaz diye emretti Kalem, Allahü teâlânın hitâbının heybetinden korkup titredi Gök gürültüsü gibi yüksek bir sesle levh üzerinde hareket edip emrolunduğu şeyleri yazdı (Nişancızâde)

Similar threads

1 Can Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyurdu ki: Her nefs, ölümü tadıcıdır (Âli İmrân sûresi: 185) 2 İnsanın kendisi, kişi, beden İnsan ben deyince, nefsini göstermektedir (İmâmı Rabbânî) 3 Hakîkat, cevher, asıl, öz İnsanda ve cinde şer, kötülük kuvveti Şerîate yâni dîne uymayan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Sual: Allah, her şeyi dileyip yaratıyorsa, kötü olan işleri niye dileyip yaratıyor? CEVAP Her şeyi yaratan Allahü teâlâ ise de, kullarına iradei cüziyye vermiştir Kul, bu iradesinde serbesttir Günah işlemeye mecbur değildir Kulun, kendi serbest iradesine göre, yapmak istediği iyi veya kötü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Bir gün Yahyâ Efendi hazretleri Sahnı semân Medresesine gitmek için yola çıkmıştı Yolda atının yularını bir papaz tuttu ve; Ey âlim zât! Ey Yahyâ Efendi! Size bir suâlim var Bu müşkül işi bana îzâh edin Soracağım şeyin cevâbı acabâ dîninizde var mıdır? Her sene yeni defter tutulmayıp, gidiyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
http:img509**************img5092049savro6png İslam âlimleri, (Nice küçük ameller vardır ki, niyetler onları büyütür, nice büyük ameller vardır ki, niyetleri onları küçültür) buyuruyor Eski ümmetler zamanında çok acıkan birisi, (Şu kum tepeleri buğday olsa, bütün fakirlere dağıtırdım) diye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
KUR’ÂNI KERÎM Îsâ aleyhisselâmdan sonra, bir son Peygamber “aleyhissalâtü vesselâm geleceği İncîlde yazılıdır Yuhannâ İncîlinin 14 cü bâbının 16 cı âyetinde Îsâ aleyhisselâm; (Allah size, sizinle berâber kalacak bir tesellî edici gönderecekdir)demekdedir 26 cı âyetinde ise, (Bu hakîkî...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
858,465Konular
981,146Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt