iltasyazilim
FD Üye
Kalıplı Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*Yarım paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İçi içi;
*3 adet elma
*Dövüşmüş ceviz
*3 yemek kaşığı şeker
*Tarçın
Kalıplı Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri ve diğer malzemelerle yoğurup biraz dinlenmesi için bekletiyoruz
Elmaları rendeleyip fazla suyunu sıkıp şeker ve ceviz ile kavurup sıcaklığı gidinceye kadar bekliyoruz
Ben hepsi aynı boy ve farklı bir görünüm olsun diye kalıp kullandım siz dilediğiniz şekil de yapabilirsiniz
Kalıbın içine poşet yada strecfilm koyup üzerine hamurdan bir parça onun üzerine elmalı harcı onun üzerine tekrardan hamur koyup elimizle düzeltip yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz
Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servise sunuyoruz ,afiyet şeker olsun*??
*1 paket margarin
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*Yarım paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İçi içi;
*3 adet elma
*Dövüşmüş ceviz
*3 yemek kaşığı şeker
*Tarçın
Kalıplı Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri ve diğer malzemelerle yoğurup biraz dinlenmesi için bekletiyoruz
Elmaları rendeleyip fazla suyunu sıkıp şeker ve ceviz ile kavurup sıcaklığı gidinceye kadar bekliyoruz
Ben hepsi aynı boy ve farklı bir görünüm olsun diye kalıp kullandım siz dilediğiniz şekil de yapabilirsiniz
Kalıbın içine poşet yada strecfilm koyup üzerine hamurdan bir parça onun üzerine elmalı harcı onun üzerine tekrardan hamur koyup elimizle düzeltip yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz
Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servise sunuyoruz ,afiyet şeker olsun*??