Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalıpta Maydanozlu Tavuk

Kalıpta Maydanozlu Tavuk

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:

2 Tavuk Budu, Herbiri 275 gr Ağırlığında
1 Küçük Soğan, Dörde Bölünmüş,
1 Defne Yaprağı
Tuz ve Karabiber
1 Yemek Kaşığı Toz Jelatin
3 Yemek Kaşığı Soğuk Su
2 Katı Yumurta, Doğranmış
40 gr İyice Doğranmış Maydanoz



HAZIRLANIŞI:

850 ml’lik bir metal kalıbı soğuk suyla ıslatın ve buzdolabına koyun
Tavuğu, soğan ve defne yaprağıyla birlikte bir tencereye koyup üzerine soğuk suyu ekleyin Tuz ve biberle tatlandırıp bir taşım kaynatın Üste çıkan köpükleri alın, üstünü kapatıp 45 dak pişirin (Tavuğa bir şiş veya çatal batırıldığında berrak bir su akmalı)
Pişme suyunun 600 ml’sini ayırın
Tavuğun derisini ve kemikleri ayırıp, eşit parçalar halinde kesin
Jelatini suya döküp 5 dak süngerleşinceye kadar bırakın Kaseyi bir tencerenin içinde sıcak suda bırakın 12 dak jelatin çözülünceye dek karıştırın Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandırın
Bir kasede tavuğu haşlanmış yumurtalarla dikkatlice harmanlayın Maydanozun 23’ünü ekleyip karıştırın
Tavuk karışımını soğutulmuş kalıba yerleştirin Jelatinle kalıbı doldurun Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karıştırın
Kalıbı ve maydanozlu jelatini ayrı ayrı buzdolabına koyup 6 saat veya bir gece soğutun
Servis için: Kalıbın kenarlarından çıkmış parçala parmağınızla düzeltin Kalıbı 12 dak çok sıcak suyun içine koyup sonra üstüne bir tabak koyup ters çevirin Jelatinli karışımı kesip küçük küçük yanında servis yapın
 

Similar threads

Kalipta Maydanozlu Tavuk Tavsiyeler Kalibin kenarlarindan çikmis parçala parmaginizla düzeltin Kalibi 12 dak fazla sicak suyun içine koyup sonra üzerine bir tabak koyup ters çevirin Jelatinli karisimi kesip küçük minik yaninda servis yapin Malzemeler 2 Tavuk Budu (herbiri 275 gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Mandalinalı Puding (4 Kişilik) Malzemeler: 6 Yaprak Jelatin 2 Mandalina 2,5 Küçük Kutu Süt Kreması 45 Çorba Kaşığı Tozşeker 2 Portakalın Suyu Sütlü Çikolata HAZIRLANIŞI : Jelatini 5 dakika suda bekletin Mandalinaların kalın kabuklarını ve ince zarlarını soyun Soyarken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Malzemeler 1 tatlı kaşığı toz jelatin Yarım çay bardağı süt 15 su bardağı krema 3 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya Hazırlanışı Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda Küçük bir bardakta sütün üzerine jelatini ekleyip karıştırın ve 23 dakika bekleyin Sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
MALZEMELER 4 kuzu yüreği, toplam 750 gr 25 gr margarin veya tereyağı 1 büyük havuç, küçük eşit parçalara bölünmüş 2 kereviz sapı küçük eşit parçalara bölünmüş 12 yeşil veya kırmızı biber, küp halinde kesilmiş 1 büyük soğan, doğranmış 300 ml sıcak tavuk suyu 1 defne yaprağı Tuz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Mandalinalı Puding Nasıl Yapılır Mandalinalı Puding Tarifi Mandalinalı Puding Malzemeleri: 6 Yaprak Jelatin 2 Mandalina 2,5 Minik Kutu Süt Kreması 45 Çorba Kaşığı Tozşeker 2 Portakalın Suyu Sütlü Çikolata Mandalinalı Puding Yapılışı: Jelatini 5 dakika suda bekletin Mandalinaların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
858,496Konular
982,466Mesajlar
30,233Kullanıcılar
liam91Son üye
Üst Alt