iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
2 Tavuk Budu, Herbiri 275 gr Ağırlığında
1 Küçük Soğan, Dörde Bölünmüş,
1 Defne Yaprağı
Tuz ve Karabiber
1 Yemek Kaşığı Toz Jelatin
3 Yemek Kaşığı Soğuk Su
2 Katı Yumurta, Doğranmış
40 gr İyice Doğranmış Maydanoz
HAZIRLANIŞI:
850 ml’lik bir metal kalıbı soğuk suyla ıslatın ve buzdolabına koyun
Tavuğu, soğan ve defne yaprağıyla birlikte bir tencereye koyup üzerine soğuk suyu ekleyin Tuz ve biberle tatlandırıp bir taşım kaynatın Üste çıkan köpükleri alın, üstünü kapatıp 45 dak pişirin (Tavuğa bir şiş veya çatal batırıldığında berrak bir su akmalı)
Pişme suyunun 600 ml’sini ayırın
Tavuğun derisini ve kemikleri ayırıp, eşit parçalar halinde kesin
Jelatini suya döküp 5 dak süngerleşinceye kadar bırakın Kaseyi bir tencerenin içinde sıcak suda bırakın 12 dak jelatin çözülünceye dek karıştırın Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandırın
Bir kasede tavuğu haşlanmış yumurtalarla dikkatlice harmanlayın Maydanozun 23’ünü ekleyip karıştırın
Tavuk karışımını soğutulmuş kalıba yerleştirin Jelatinle kalıbı doldurun Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karıştırın
Kalıbı ve maydanozlu jelatini ayrı ayrı buzdolabına koyup 6 saat veya bir gece soğutun
Servis için: Kalıbın kenarlarından çıkmış parçala parmağınızla düzeltin Kalıbı 12 dak çok sıcak suyun içine koyup sonra üstüne bir tabak koyup ters çevirin Jelatinli karışımı kesip küçük küçük yanında servis yapın
2 Tavuk Budu, Herbiri 275 gr Ağırlığında
1 Küçük Soğan, Dörde Bölünmüş,
1 Defne Yaprağı
Tuz ve Karabiber
1 Yemek Kaşığı Toz Jelatin
3 Yemek Kaşığı Soğuk Su
2 Katı Yumurta, Doğranmış
40 gr İyice Doğranmış Maydanoz
HAZIRLANIŞI:
850 ml’lik bir metal kalıbı soğuk suyla ıslatın ve buzdolabına koyun
Tavuğu, soğan ve defne yaprağıyla birlikte bir tencereye koyup üzerine soğuk suyu ekleyin Tuz ve biberle tatlandırıp bir taşım kaynatın Üste çıkan köpükleri alın, üstünü kapatıp 45 dak pişirin (Tavuğa bir şiş veya çatal batırıldığında berrak bir su akmalı)
Pişme suyunun 600 ml’sini ayırın
Tavuğun derisini ve kemikleri ayırıp, eşit parçalar halinde kesin
Jelatini suya döküp 5 dak süngerleşinceye kadar bırakın Kaseyi bir tencerenin içinde sıcak suda bırakın 12 dak jelatin çözülünceye dek karıştırın Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandırın
Bir kasede tavuğu haşlanmış yumurtalarla dikkatlice harmanlayın Maydanozun 23’ünü ekleyip karıştırın
Tavuk karışımını soğutulmuş kalıba yerleştirin Jelatinle kalıbı doldurun Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karıştırın
Kalıbı ve maydanozlu jelatini ayrı ayrı buzdolabına koyup 6 saat veya bir gece soğutun
Servis için: Kalıbın kenarlarından çıkmış parçala parmağınızla düzeltin Kalıbı 12 dak çok sıcak suyun içine koyup sonra üstüne bir tabak koyup ters çevirin Jelatinli karışımı kesip küçük küçük yanında servis yapın