iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
2 haşlanmış patates
1 mor lahana
500 gr havuç
1 kase biberli yeşil zeytin
sirke
yoğurt
mayonez
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Mor lahanayı bir kaseye rendeliyoruz Üzerine tuzunu atıyoruz ve karıştırıyoruz Sirkesini döküyoruz ve elimizle karıştırıyoruz Bu şekilde rengi değişene kadar bekletiyoruz Havucu rendeliyoruz Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve havucu koyuyoruz Tuzunu ve karabiberini de atıyoruz ve kavuruyoruz Havuç yumuşayana kadar pişiriyoruz
Haşlanmış patatesleri eziyoruz, tuzunu atıp karıştırıyoruz Altı olmayan yuvarlak kek kalıbını servis tabağına koyuyoruz İçine patatesi koyuyoruz ve bastırıyoruz Üzerine mor lahanayı koyup düzeltiyoruz Onun da üzerine sotelenmiş havucu koyuyoruz ve düzeltiyoruz Yoğurdu, mayonez ve biraz zeytinyağıyla çırpıyoruz Salatanın üzerine yoğurt sosu döküyoruz Biberli zeytinleri doğruyoruz ve üzerine koyuyoruz Kalıbından ayırarak servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta
2 haşlanmış patates
1 mor lahana
500 gr havuç
1 kase biberli yeşil zeytin
sirke
yoğurt
mayonez
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Mor lahanayı bir kaseye rendeliyoruz Üzerine tuzunu atıyoruz ve karıştırıyoruz Sirkesini döküyoruz ve elimizle karıştırıyoruz Bu şekilde rengi değişene kadar bekletiyoruz Havucu rendeliyoruz Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve havucu koyuyoruz Tuzunu ve karabiberini de atıyoruz ve kavuruyoruz Havuç yumuşayana kadar pişiriyoruz
Haşlanmış patatesleri eziyoruz, tuzunu atıp karıştırıyoruz Altı olmayan yuvarlak kek kalıbını servis tabağına koyuyoruz İçine patatesi koyuyoruz ve bastırıyoruz Üzerine mor lahanayı koyup düzeltiyoruz Onun da üzerine sotelenmiş havucu koyuyoruz ve düzeltiyoruz Yoğurdu, mayonez ve biraz zeytinyağıyla çırpıyoruz Salatanın üzerine yoğurt sosu döküyoruz Biberli zeytinleri doğruyoruz ve üzerine koyuyoruz Kalıbından ayırarak servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta