iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
4,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 yumurta
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
100 gr tereyağı
1 tutam dereotu
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
kaşar peyniri
sucuk
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu atıyoruz Ortasını havuz gibi açıyoruz Ortaya yaş mayayı koyuyoruz Mayanın üzerine yumurtayı kırıyoruz Sütü ve zeytinyağını döküyoruz Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz, biraz da ılık su döküyoruz
Önce ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz İncecik doğranmış dereotunu ilave ediyoruz Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz Hamuru özleşene kadar 34 dakika yoğuruyoruz Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz Ortası delik kek kalıbını yağlıyoruz, hamuru içine yerleştiriyoruz Üzerini streç filmle kapatıyoruz ve mümkünse buhar üstüne oturtarak mayalandırıyoruz İyice mayalanan hamuru önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Poğaça pişince fırından çıkarıyoruz Kaşar peyniri ve sucuğu dilimliyoruz Poğaçanın üzerine kaşar peyniri ve sucuk dilimleri koyuyoruz, tekrar fırına veriyoruz Kaşar peyniri eriyince fırından alıyoruz Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta
4,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 yumurta
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
100 gr tereyağı
1 tutam dereotu
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
kaşar peyniri
sucuk
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu atıyoruz Ortasını havuz gibi açıyoruz Ortaya yaş mayayı koyuyoruz Mayanın üzerine yumurtayı kırıyoruz Sütü ve zeytinyağını döküyoruz Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz, biraz da ılık su döküyoruz
Önce ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz İncecik doğranmış dereotunu ilave ediyoruz Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz Hamuru özleşene kadar 34 dakika yoğuruyoruz Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz Ortası delik kek kalıbını yağlıyoruz, hamuru içine yerleştiriyoruz Üzerini streç filmle kapatıyoruz ve mümkünse buhar üstüne oturtarak mayalandırıyoruz İyice mayalanan hamuru önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Poğaça pişince fırından çıkarıyoruz Kaşar peyniri ve sucuğu dilimliyoruz Poğaçanın üzerine kaşar peyniri ve sucuk dilimleri koyuyoruz, tekrar fırına veriyoruz Kaşar peyniri eriyince fırından alıyoruz Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta