Kalıpta Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 200 gr tereyağı yahut margarin (yumuşamış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)
Kalıpta Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Karıştırma kabına bütün materyalleri ekleyip en son unu ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- 10-15 dakika dinlendirildikten sonra yağlı kağıt üzerinde merdane ile açılır.
- İstenilen kurabiye kalıbında hal verilir.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam serpilir.
- Evvelden ısıtılmış alt üst fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.