Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalkan Haşlama Hollandez

Kalkan Haşlama Hollandez

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pratik ve kolay bir şekilde Kalkan Haşlama Hollandez için tarif

MALZEMELER
4 kişi için
8 dilim kalkan balığı
½ su bardağı süt
1 çorba kaşığı tuz
10 su bardağı su
Sos için:
10 adet ezilmiş tane karabiber
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı sirke
2 çorba kaşığı su
4 yumurta sarısı
500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı
¼ tatlı kaşığı tuz
½ limonun suyu


HAZIRLANIŞI
Su, tuz ve sütü bir tencereye koyup bir kere kaynatın Balıkları ekleyip ağır ağır kaynatarak 15 dakika haşlayıp bir kevgirle bir balık kabına koyarak içine biraz suyundan koyun Balık kabı yoksa bir güvece veya ograten tabağına koyup üzerine biraz suyundan koyarak servis edin Yanında hollandez sos servis edin
Sosun hazırlanışı: Soğanı karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın İlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir Yumurta parçaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin İnce süzgeçten geçirip kullanınSos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir
 

Similar threads

MALZEMELER 10 kişilik 10 adet ezilmiş tane karabiber 1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan 1 kahve fincanı sirke 2 çorba kaşığı su 4 yumurta sarısı 500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı ¼ tatlı kaşığı tuz ½ limonun suyu HAZIRLANIŞI Soğanıi karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Fransız mutfağının vazgeçilmez soslarından biri olan Hollandez sos, girdiği yemeklere lezzet katmasının yanı sıra oldukça da pratik. Peki Hollandez sos nasıl yapılır? İşte Hollandez sos tarifi... Hollandez Sos İçin Gerekli Malzemeler 3 adet büyük boy yumurta sarısı 125 gram tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Hollandez Sos Tarifi İçin Malzemeler *1 yumurta sarısı *2 yemek kaşığı su *1 çay kaşığı tuz *Beyaz şarap sirkesi (opsiyonel) *125 gram tereyağı Hollandez Sos Tarifi Yapılışı Tereyağımızı bir tencereye koyup eritiyoruz, erime işlemi tamamlandıktan sonra yanmamasına dikkat ederek bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Hollandez sosuna mutfağımızda sıklıkla rastlamasak bile, Fransız mutfağından dünyaya yayılmıştır. Sıklıkla sarı sos olarak bilinen bu sos, birçok tarifle uyum içindedir. Özellikle kahvaltılık tariflerde kullanıldığında muhteşem bir lezzet ortaya çıkar. Peki hollandez sos nasıl yapılır? İşte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Hollandez Sos Tarifi İçin Malzemeler *2 tane yumurta *1 tane arpacık soğan *1 dal biberiye *4 5 kaşık tereyağ *2 kaşık limon suyu *Yarım çay bardağı sirke Hollandez Sos Tarifi Yapılışı İlk olarak biberiye ve arpacık soğanını biriz kavrulur, arpacık soğanını iki parça halinde doğmanız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt