Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalkınmada köyden mi, kentten mi başlamalı?

Kalkınmada köyden mi, kentten mi başlamalı?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Bizim ülkemiz bundan elli sene önce ayrıntılarıyla bir tarım ülkesi durumunda idiCumhuriyetin kurulması ile birlikte sanayi alanına yatırımlar yapılmaya çalışılmışsa da bu adamakıllı devlet eliyle olan bir calışma idi çünkü halkın büyük sanayi yatırımları yapmak için yeterli anapara birikimi yoktu ama böylece devletçilik ilkesinin uygulanması gerekli görüldü(atatürk ün ilkelerini bilhassa günümüzde bir anlamı kalmamış olan devletçilik ilkesini bir başka konu olarak tartışabiliriz)

Günümüz toplumunda ülke ekonomisi sanayi alanında oysa yatırım faaliyetleri ili dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinden biri haline geldiekonomik kalkınmayı gerçekleştirmek istiyorsak dünya ülkelerinin yaptığı gibi bunu sanayi yatırımları ile gerçekleştirebilirizekonomik kalkınmanın temelini sanayileşme oluşturmalı
ekonomi alanındaki yeniden yapılanma kırsaldan kente dogru ilerlemeli ;ekonomi alanındaki kalkınma için üretimgerekirbunu pazarlayabilecek guc kenttedir ama çiğ madde olmadan var olan guc potansiyelini kullanamayızha hem imalatçı kesimi(ki genel itibari ile kırsal alandaki vatandaslar ureticidir) tesvik edici politikalar uygulanırken tuketici kesimede yalnızca tuketmemek gerektiginide hatırlatmalıyız
toplumsal kalkınmada ise en manâlı sorun 'cahiliyet'tirki cehalet kırsal alanda yada kenttedir diyemeyiz buyuzden kendimce toplumsal alanda kırsaldan kente yada kentten kırsala diye bir ayırım gerçekleştirmek gereksizdirtoplumsal bir kalkınma için her noktaya her insana aynı anda mudahale edilmeye çalışılmalıdır
siyasal alanda bilmiyorum kentden mi başladılar yahut kırsaldan mı fakat hangi taktik uygulanıyorsa sanırım işe yarıyor cunku ben bilinçlenmiş bir toplum gözlemliyorum *

858,506Konular
983,048Mesajlar
33,111Kullanıcılar
SefaisyouSon üye
Üst Alt