iltasyazilim
FD Üye
Kalp Ayrıntılı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*120 gr tereyağı veya margarin
*1 yumurta sarısı
*Yarım çay bardağı zeytinyağı (Sıvıyağı da kullanabilirsiniz)
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 cimdik tuz
*1 5 yemek kaşığı kakao
*2, 5 su bardağı un ( Duruma göre ilave edilebilir)
Kalp Ayrıntılı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına bir yumurta sarısını, oda sıcaklığındaki tereyağını, zeytinyağını, pudra şekerini koyup karışmasını sağlayalım
*İyice özdeştikten sonra un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım duruma göre un eklemesi yapabilirsiniz
*Elde ettiğiniz hamuru iki parçaya bölüp bir parça diğer parçadan birazcık daha fazla olacak şekilde, ardından daha az olan hamura kakao ekleyip güzelce yoğuralım
*Elimizin ortası ile hafif unladığımız tezgahta, kakaolu hamuru orta kalınlıkta açıp kalp desenlerini çıkartıp üst üste diziyoruz
*Bu işlemi kakaolu hamur bitene kadar tekrarlıyoruz
*Bu işlemden sonra sade hamuru ceviz büyüklüğünde alıp uzun şeritler oluşturarak kalplerin etrafını sarıp kapatıyoruz
*Oluşan hamuru streç filmleyip derin dondurucuya atıp 30 dakika bekletiyoruz 30 dakika sonunda fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz
*Hamuru dondurucudan çıkarıyoruz ve ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde dikkatlice kesiyoruz
*Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizip ısıttığımız fırında 12 dakika kadar pişiriyoruz
*Piştikten sonra soğumaya bırakıp servise alıyoruz
Afiyet olsun
*120 gr tereyağı veya margarin
*1 yumurta sarısı
*Yarım çay bardağı zeytinyağı (Sıvıyağı da kullanabilirsiniz)
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 cimdik tuz
*1 5 yemek kaşığı kakao
*2, 5 su bardağı un ( Duruma göre ilave edilebilir)
Kalp Ayrıntılı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına bir yumurta sarısını, oda sıcaklığındaki tereyağını, zeytinyağını, pudra şekerini koyup karışmasını sağlayalım
*İyice özdeştikten sonra un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım duruma göre un eklemesi yapabilirsiniz
*Elde ettiğiniz hamuru iki parçaya bölüp bir parça diğer parçadan birazcık daha fazla olacak şekilde, ardından daha az olan hamura kakao ekleyip güzelce yoğuralım
*Elimizin ortası ile hafif unladığımız tezgahta, kakaolu hamuru orta kalınlıkta açıp kalp desenlerini çıkartıp üst üste diziyoruz
*Bu işlemi kakaolu hamur bitene kadar tekrarlıyoruz
*Bu işlemden sonra sade hamuru ceviz büyüklüğünde alıp uzun şeritler oluşturarak kalplerin etrafını sarıp kapatıyoruz
*Oluşan hamuru streç filmleyip derin dondurucuya atıp 30 dakika bekletiyoruz 30 dakika sonunda fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz
*Hamuru dondurucudan çıkarıyoruz ve ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde dikkatlice kesiyoruz
*Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizip ısıttığımız fırında 12 dakika kadar pişiriyoruz
*Piştikten sonra soğumaya bırakıp servise alıyoruz
Afiyet olsun