Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kalp Damar Sağlığınızı Koruyun

Kalp Damar Sağlığınızı Koruyun
0
42

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Kalp Damar Sağlığınızı Koruyun Yürek ve Damar Sağlığı fazla önemlidir Yürek ve Damar Sağlığımızı korumamız için neler yapmalıyız nasıl beslenmeliyiz bakalım arkadaşlarımkalpdamarsagliginizikoruyun5c4fb062dc62dgifalt :tik: :tik: :tik: Kalp ve damar sağlığınızı gözetmek için hayvansal protein tüketimini dengeleyin Meyve ve sebze alımını artırın Jurnal yağ alımını azaltın, şeker tüketiminizi yoklama aşağı tutun Tam tahılları seçim edin Yürekdamar hastalıklarının oluşmasının temelinde damar yapısının bozulması yer alır Dinç bir damar yapısında damar içi kuvvetli ve pürüzsüzdür, kan basıncındaki yükselmelere ve öteki değişmelere aleyhinde koyabilecek esnekliğe sahiptir, bu yüzden damarlar içinde kan serbestçe akıp dokulara ve organlara besin ve oksijen nakliye görevini yerine getirir Ama damarlar dağıtılmış nedenlerle zedelenip yıpranabilir: Artı yağlı ve kolesterollü diyet Irsi aşinalık (ailede görülmesi) Sigara kullanımı Fazla stres Durağanlık Hasar görebilen damar bölgesinde kolesterol, yağ dokusu, kalsiyum, makrofajlar ve ölü kan hücrelerinin birikmesiyle plak adı verilen bir tabaka oluşur Bu plaklar damarların esnekliğini azaltır, kanın geçiş yolunu daraltır ve kanın akışını engelleyebilir Damar çeperlerinden kopan bir pıhtı kalbe giden bir atardamara veya daha ufak bir damara doğru ilerleyip damarı tıkayabilir Bu da “anjina adı verilen ve yürek kasına yeterli oksijen gitmemesinden kaynaklanan göğüs ağrısına niçin olur ve sonuçta yürek krizine yol açabilir Yürek ve damarlarınız için BESLENME ÖNERİLERİ Hayvansal protein alımını dengeleyin: Haftada 2 gün kırmızı et, 2 gün balık, 2 gün tavuk hindi, 1 2 gün kuru baklagil tüketin Balık: Omega yağ asitlerinin kaynağı olan balık, iyi kolesterolü yükseltirken, kötü kolesterolün düşmesi üstünde etkilidir Balıktaki yağlar kalpteki ritim bozukluklarını önlemekte, kan hücrelerinin birbirine yapışmasında ve pıhtılaşmada rol oynayan fibrinojen adlı maddeyi azaltmaktadır Ama pişirme şekline mutlaka uyarı edin kızartmayın ve kömürleştirmeyin Kuru baklagiller: Bitkisel protein kaynağıdır ve manâlı lifler içerir Hem çok besleyicidir, hem de yürek rahatsızlıkları ve kanserden koruyucu maddeler içerir Baklagillerin başka bir yararı da folik asit içermeleridir Folik asit kalp hastalığında risk faktörlerinden biri olan homosisteini teftiş aşağı tutar Meyve ve sebze: Meyve ve sebze gibi antioksidan etkisi yer alan gıdaların tüketimini artırın Meyve ve sebzelerin kabuklarıyla yenilenleri soymayın Jurnal yağ tüketiminizi azaltın: Batmış yağ içeren tüm hayvansal yağlardan uzaktan durun Et, tavuk, peynir, süt ve yoğurdun yağsız olanlarını tercih edin Zeytinyağına öncelik verin Sarımsak: Oldukça Çok potasyum, fosfor, selenyum, A ve C vitaminleri ile 75 öbür kükürtsü madde içerir Kan damarlarını genişletmekte ve kanın pıhtılaşma yeteneğini azaltmakta böylece damar tıkanmasını önlemekte olduğu bildirilmektedir Yumurtayı haftada 12 kere tüketin: Pişirme şekli olarak haşlama, yağsız tavada omlet, bol sebzeli menemeni seçin Kuruyemişler: Kuruyemişlerde yer alan tekli ve çoklu doymamış yağ asitleriyle nebati steroller kolesterolü düşürmekte etkilidir Oldukça Çok yer alan arginin amino asitinin, magnezyum mineralinin ve E vitaminin de kalbe yararı vardır Ceviz de kalbi koruyan omega 3 yağ asitlerini içermektedir Fakat bu besinler yüksek yağ içerdiği için toplam tüketim miktarına uyarı edilmelidir Günde 35 ceviz ya da 1015 fındık ya da 1015 badem yeterlidir Tam tahılları seçim edin: Rafine edilmemiş tahıllar yürek, şeker, yüksek kan basıncı , bir takım kalın bağırsak hastalıklarından korunmada özellikle içerdikleri lif, folik asit, selenyum, lesitin, magnezyum, kalsiyum, fosfor, potasyum ve demir açısından çok değerlidir Yulaf kepeği, içerdiği beta glukan adlı madde sebebiyle safra asitlerinin bağırsaklardan emilimini önleyerek kolesterolü düşürdüğü bulunmuştur Buğday ve pirinç kepeğinin de kolesterol ve tansiyon düşürücü etkisi yine yapılan çalışmalarla tespit edilmiştir Jurnal şeker ve şekerli gıda tüketiminizi teftiş aşağıda tutun Yalnızca içten besin yeterli değil Kilo almamaya dikkat edin, fazla kiloluysanız dengeli bir diyetle kilo vermeye mücadele gösterin Sigara içiyorsanız bırakmayı, alkol kullanıyorsanız azaltmaya çalışın Stresli bir yaşamınız varsa azaltmaya ve denetim altına almaya çalışın Hareketinizi artırın, haftada asgari 3 4 defa 35 40 dakika çalışma yapın Kan şekerinizi, tansiyonunuzu ve kolesterolle trigliserit düzeyinizi uyumlu olarak kontrol ettirin Ailenizde yürek hastalığından erken ölümler varsa, gençseniz bile göğüs ağrılarını göz ardı etmeyin, hekim kontrolünden geçin  
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt