Kırmızı Biber ve Tarcının Faydaları Nelerdir?
Kırmızı Biber ve Tarcın Kalp Krizini Azaltıyormu?
Kalp Krizi Riskini Azaltmak İcin
Kırmızı biber ve tarcın kalp krizi riskini azaltıyor
ABD ’de bulunan Penn State Universitesi ’nin yaptığı araştırmaya gore, kırmızı biber ve tarcın gibi baharatlar, yağlı yiyeceklerin kalp uzerindeki zararlı etkilerini azaltıyor
imageskalpkriziriskiniazaltmakicin5afed582548b5
Araştırma kapsamında, 30 ile 65 yaş arasındaki katılımcılardan, iki kaşık baharat iceren yağlı yiyecekler yemeleri istendi Biberiye, kekik, tarcın, zerdecal, kırmızı biber, karabiber, karanfil ve sarımsak tozundan oluşan bu baharat karışımını yiyen katılımcıların kanlarındaki antioksidan faaliyetinde yuzde 13 yukselme gozlendi Araştırma sonucunda baharatların, yağlı yiyeceklerin kalp uzerinde oluşturduğu baskıyı azalttığı belirlendi Calışmayı yuruten Sheila West, “Normalde yağlı yiyecekler tukettiğinizde, yağın bir bileşeni olan trigliserit seviyesinde yukselme olur Eğer bu cok sık gercekleşirse, kalp hastalıkları riski yukselir Araştırmada, baharat eklenen yağlı yiyeceklerdeki trigliserit artış oranının yuzde 30 azaldığını gorduk dedi
Kırmızı Biberin Faydaları
Nottingham Universitesince yapılan araştırma sonucuna gore acı kırmızı biber kanser hucrelerini yok edici ozelliktedir
Acı kırmızı biberdeki kapsaisin kanser hucrelerinin olumunu tetiklemekte ve sağlıklı hucrelere zarar vermemektedir
Kaliforniya Universitesi tarafından yapılan bir araştırmada kapsaisinin, prostat kanseri hucrelerini yok edİci etkisi tespit edilmiştir
Tarcının Faydaları
Bedeni ve ruhi sıkıntıyı ve yorgunluğu giderir Beyin yorgunluğu ve sunmenajar cok faydalıdır Kalbi kuvvetlendirir ve atışını biraz artırarak vucut sıcaklığını yukseltir Grip, soğuk algınlığı ye nezleyi gecirmeye yardım eder, Etrafta grip salgını olunca icilirse koruyucu etki yapar Gribin yarattığı ruhi sıksntıyı giderir
Kırmızı Biber ve Tarcın Kalp Krizini Azaltıyormu?
Kalp Krizi Riskini Azaltmak İcin
Kırmızı biber ve tarcın kalp krizi riskini azaltıyor
ABD ’de bulunan Penn State Universitesi ’nin yaptığı araştırmaya gore, kırmızı biber ve tarcın gibi baharatlar, yağlı yiyeceklerin kalp uzerindeki zararlı etkilerini azaltıyor
imageskalpkriziriskiniazaltmakicin5afed582548b5
Araştırma kapsamında, 30 ile 65 yaş arasındaki katılımcılardan, iki kaşık baharat iceren yağlı yiyecekler yemeleri istendi Biberiye, kekik, tarcın, zerdecal, kırmızı biber, karabiber, karanfil ve sarımsak tozundan oluşan bu baharat karışımını yiyen katılımcıların kanlarındaki antioksidan faaliyetinde yuzde 13 yukselme gozlendi Araştırma sonucunda baharatların, yağlı yiyeceklerin kalp uzerinde oluşturduğu baskıyı azalttığı belirlendi Calışmayı yuruten Sheila West, “Normalde yağlı yiyecekler tukettiğinizde, yağın bir bileşeni olan trigliserit seviyesinde yukselme olur Eğer bu cok sık gercekleşirse, kalp hastalıkları riski yukselir Araştırmada, baharat eklenen yağlı yiyeceklerdeki trigliserit artış oranının yuzde 30 azaldığını gorduk dedi
Kırmızı Biberin Faydaları
Nottingham Universitesince yapılan araştırma sonucuna gore acı kırmızı biber kanser hucrelerini yok edici ozelliktedir
Acı kırmızı biberdeki kapsaisin kanser hucrelerinin olumunu tetiklemekte ve sağlıklı hucrelere zarar vermemektedir
Kaliforniya Universitesi tarafından yapılan bir araştırmada kapsaisinin, prostat kanseri hucrelerini yok edİci etkisi tespit edilmiştir
Tarcının Faydaları
Bedeni ve ruhi sıkıntıyı ve yorgunluğu giderir Beyin yorgunluğu ve sunmenajar cok faydalıdır Kalbi kuvvetlendirir ve atışını biraz artırarak vucut sıcaklığını yukseltir Grip, soğuk algınlığı ye nezleyi gecirmeye yardım eder, Etrafta grip salgını olunca icilirse koruyucu etki yapar Gribin yarattığı ruhi sıksntıyı giderir