Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

kalp krizimi geçiriyorsunuz...

kalp krizimi geçiriyorsunuz...
0
34

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
yürek krizimi geçiriyorsunuz diyelim oysa, çalışma saati bitti ve siz de akşam 18:30 civarında, tuhaf derecede engebeli bir iş gününün ardındaki (natürel ama tek başınıza) arabanıza binip evin yolunu tuttunuzÇok yorgunsunuz ve canınız da kötü halde sıkkınMÜTHVE SİNİRLİ BİR HALDESİNİZ… Birden göğsünüzde, kolunuza ve çenenize dürüst yayılmaya başlayan dehşet bir sızı hissediyorsunuz En yakın hastaneye yalnızca on dakikalık mesafedesiniz ama hastaneye ulaşmayı başarıp başaramayacağınızdan bile muhakkak değilsiniz NE YAPACAKSINIZ! ILK YARDIM KURSLARINA KATILACAK DEK AKLI BAŞINDA BİRİYDİNİZ LAKIN KURSTAKİ EĞİTMEN, SİZİN BAŞINIZA BİR ŞEY GELDİĞİNDE NE YAPACAĞINIZI ÖĞRETMEDİ!!!YALNIZ BAŞINIZAYKEN YÜREK KRİZİ GEÇİRİRSENİZ NASIL HAYATTA KALIRSINIZ? PEK ÇOK İNSAN YÜREK KRİZİ GEÇİRDİĞİ SIRADA TEK BAŞINA OLUYOR; ETRAFTA YARDIM EDECEK KİMSE BULUNMUYOR KALP ATIŞLARI DÜZENSİZLEŞEN VE KENDİSİNİ BAYILACAKMIŞ GİBİ HİSSEDEN BİRİNİN BİLİNCİNİ YİTİRMEDEN ÖNCE YALNIZCA 10 SANİYE DEK ZAMANI VARDIR BU DURUMDA NE YAPMANIZ GEREKİR CEVAP PANİĞE KAPILMADAN ÜST ÜSTE KUVVETLICE ÖKSÜRMEYE BAŞLAYINÖKSÜRMEDEN ÖNCE HER SEFERİNDE DERİN BİR NEFES ALIN; ÖKSÜRÜKLERİNİZ KUVVETLI OLSUN, IÇTEN GELSİN VE UZUN SÜRSÜN, TIPKI GÖĞSÜNÜZDE BİRİKMİŞ BALGAMI ATMAYA ÇALIŞIR GİBİ ÖKSÜRÜN HER İKİ SANİYEDE BİR DERİN NEFES ALIP ÖKSÜRÜN VE BUNU YA YARDIM GELENE KADAR VEYA KALP ATIŞLARINIZ HER YERDE NORMALE DÖNENE KADAR KESINTISIZ YAPIN DERİN NEFES OLMAK CİĞERLERİ OKSİJENLE DOLDURUR ÖKSÜRMEK KALBE TAZYİK YAPAR VE KAN DOLAŞIMINI RAHATLATIR KALBE UYGULANAN BU TAZYİK, KALBİN SIRADAN RİTMİNE DÖNMESİNİ KOLAYLAŞTIRIR BÜTÜN BUNLAR SİZE, BİLİNCİNİZİ KAYBETMEDEN ÖNCE HASTANEYE YETİŞECEK ZAMANI TANIR nEDEN?BU KONUDA OLASI OLDUĞUNCA FAZLA KİŞİYİ BİLGİLENDİRİN BU BILGI SAYISIZ İNSANIN HAYATINI KURTARABİLİR!!!KATIYEN, 'BENİM BAŞIMA GELMEZ!' DİYE DÜŞÜNMEYİNHAYAT TARZIMIZIN EPEYCE DEĞİŞTİĞİ ŞU SON YILLARDA ARTIK HER YAŞTA İNSAN KALP KRİZİ GEÇİRİYOR  

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt