nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,677
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 61
Yaz aylarında serinletici etkileri ile sofraların vazgeçilmez meyvelerinden olan kavunun yalnızca iri bir su topu olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz!
Kavun keza zengin potasyum içeriği keza de yüksek su oranı tamamen böbreklerdeki toksik öğelerin temizlenmesine ciddi katkısı olan bir meyvedir Yapısındaki yoğun potasyum bununla birlikte kandaki ürik asit konsantrasyonunun düşmesini sağlayarak, böbreklerde kalsiyum birikimi ve buna emrindeki böbrek hasarlarını da engellemektedir
TANSİYONUN DENGELENMESİNDE ROL OYNUYOR
Suyundaki varlıklı potasyum ve magnezyum içeriği kan basıncının direkt düşmesinde etkili rol oynarken; yapısındaki renk verici karotenoidler, damarları daha da güçlendirerek kan basıncının dengelemesine tezgâhtar olmaktadırlar
14
YÜREK SAĞLIĞININ KORUNMASINDA ETKILI
Kavun gövde sıcaklığını ve kan basıncını düşürerek kalp krizi ve inme riskini azaltmaktadır Sıcaklıkların genelde yüksek seyrettiği tropikal bölgelerde bilhassa kalp krizi riskinin artı olduğu öğle ve sonrası saatlerde şahısların kendini kavun ve sanki meyveleri çok tüketerek korudukları görülmüştür İçerisinde ağırlıklı olarak yer alan karotenoid olan likopen doğru ise kavun bilhassa kardiyak fonksiyonların düzelmesinde etkilidir Keza yeniden yapısındaki Beta karoten doğruca ciddi anti oksidan ve antiaging etkileri ile de özellikle yaşa bağlı yaşanan kardiyak sorunlarla mücadelede ciddi bir savunma kalkanı oluşturmaktadır Kavun suyu ise keza düşük enerjisi, ayrıca yükse C vitamini, potasyum ve karotenoid içeriği ile yürek krizi riskini azaltarak kolesterol değerlerinin düşürülmesinde de faaliyet göstermektedir
FANTASTIK BİR ŞEKER HASTALIĞI DENETLEME AJANI
Sürekli düşük kalorili ve şekersiz bir gıda programı ile beslenmek zorunda olan şeker hastaliği hastaları için kavun diyetlerini renklendirecek inanilmaz bir alternatiftir Tatlı olmasının yanında düşük kalorisi ve çoğunluğunun sudan oluşmasının yanına yeniden yapısındaki magnezyum ve potasyum doğruca karoser insülin salınımını dolayısıyla da plazma şeker düzeylerini düzenlemektedir Yeniden içerisinde yer alan arjinin isimli bir amino asit sayesinde insülinin şeker üzerindeki etkisini arttırmaktadır Diyabet hastaları kavunu yalnızca meyve değil salatalar da yada garnitür olarak yemeklerinin yanında yiyerek her zaman davacı oldukları açlık duygusundan kurtulabilirler
24
GÖZ SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR
Gözlerde yaşa bağılı ya da olmayan glukom, göz kuruması, sinir uçları hasarı gibi hastalıklar kavunun içeriğindeki beta karoten, C vitamini, lutein ve Ksantin tamamen hem geciktirilebilecek ayrıca de bu çok kuvvetli antioksidanlar bir uçtan bir uca göz doku dejenerasyonlarından korunacaktır Kısacası kavun bir gözün ihtiyacı olan her şeye sahip olan ender meyvelerden biridir
34
DIĞER FAYDALARI Yapılan çalışmalar likopenin bilhassa prostat kanserinin oluşumu, gelişimi ve tedavisinde olumlu yönde fazla etkisi olduğunu ortaya çıkarmıştır Kavun bununla beraber içeriğindeki dağıtılmış fitobesinler sebebiyle üreme organları, salgı organları ve çoğu sitem üstünde olumlu etkilere sahip bir lezzet bombası olarak yazın sofralarımıza armağanıdır
44
Kavun ayrıca zengin potasyum içeriği keza de yüksek su oranı bir uçtan bir uca böbreklerdeki toksik öğelerin temizlenmesine önemli katkısı olan bir meyvedir Yapısındaki yoğun potasyum bununla birlikte kandaki ürik asit konsantrasyonunun düşmesini sağlayarak, böbreklerde kalsiyum birikimi ve buna tabi böbrek hasarlarını da engellemektedir
TANSİYONUN DENGELENMESİNDE ROL OYNUYOR
Suyundaki varlıklı potasyum ve magnezyum içeriği kan basıncının doğrudan doğruya düşmesinde etkili rol oynarken; yapısındaki renk verici karotenoidler, damarları daha da güçlendirerek kan basıncının dengelemesine tezgâhtar olmaktadırlar
KALP SAĞLIĞININ KORUNMASINDA ETKIN
Kavun ceset sıcaklığını ve kan basıncını düşürerek kalp krizi ve inme riskini azaltmaktadır Sıcaklıkların çoğunlukla yüksek seyrettiği tropikal bölgelerde özellikle kalp krizi riskinin artı olduğu öğle ve sonrası saatlerde kişilerin kendini kavun ve sanki meyveleri fazla tüketerek korudukları görülmüştür İçerisinde ağırlıklı olarak yer alan karotenoid olan likopen sayesinde ise kavun özellikle kardiyak fonksiyonların düzelmesinde etkilidir Hem tekrar yapısındaki Beta karoten baştan sona ciddi anti oksidan ve antiaging etkileri ile de özellikle yaşa bağlı yaşanan kardiyak sorunlarla mücadelede ciddi bir savunma kalkanı oluşturmaktadır Kavun suyu ise hem düşük enerjisi, keza yükse C vitamini, potasyum ve karotenoid içeriği ile yürek krizi riskini azaltarak kolesterol değerlerinin düşürülmesinde de faaliyet göstermektedir
OLAĞANÜSTÜ BİR DIYABET KONTROL AJANI
Sürekli düşük kalorili ve şekersiz bir beslenme programı ile beslemek zorunda olan şeker hastaliği hastaları için kavun diyetlerini renklendirecek harika bir alternatiftir Tatlı olmasının yanında düşük kalorisi ve çoğunluğunun sudan oluşmasının yanında tekrar yapısındaki magnezyum ve potasyum bir uçtan bir uca vücut insülin salınımını dolayısıyla da plazma şeker düzeylerini düzenlemektedir Yeniden içerisinde bulunan arjinin isimli bir amino asit bir uçtan bir uca insülinin şeker üzerindeki etkisini arttırmaktadır Diyabet hastaları kavunu yalnızca meyve değil salatalar da yada garnitür olarak yemeklerinin yanında yiyerek her zaman şikayetçi oldukları istek duygusundan kurtulabilirler
GÖZ SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR
Gözlerde yaşa bağılı ya da olmayan glukom, göz kuruması, asap uçları hasarı gibi hastalıklar kavunun içeriğindeki beta karoten, C vitamini, lutein ve Ksantin tamamen hem geciktirilebilecek keza de bu fazla kuvvetli antioksidanlar bir uçtan bir uca göz doku dejenerasyonlarından korunacaktır Kısacası kavun bir gözün ihtiyacı olan her şeye sahip olan ender meyvelerden biridir
DIĞER FAYDALARI Yapılan araştırmalar likopenin özellikle prostat kanserinin oluşumu, gelişimi ve tedavisinde olumlu yönde çok etkisi olduğunu ortaya çıkarmıştır Kavun bununla beraber içeriğindeki değişik fitobesinler nedeniyle üreme organları, salgı organları ve birçok sitem üzerinde olumlu etkilere sahip bir lezzet bombası olarak yazın sofralarımıza armağanıdır
Kavun keza zengin potasyum içeriği keza de yüksek su oranı tamamen böbreklerdeki toksik öğelerin temizlenmesine ciddi katkısı olan bir meyvedir Yapısındaki yoğun potasyum bununla birlikte kandaki ürik asit konsantrasyonunun düşmesini sağlayarak, böbreklerde kalsiyum birikimi ve buna emrindeki böbrek hasarlarını da engellemektedir
TANSİYONUN DENGELENMESİNDE ROL OYNUYOR
Suyundaki varlıklı potasyum ve magnezyum içeriği kan basıncının direkt düşmesinde etkili rol oynarken; yapısındaki renk verici karotenoidler, damarları daha da güçlendirerek kan basıncının dengelemesine tezgâhtar olmaktadırlar
14
YÜREK SAĞLIĞININ KORUNMASINDA ETKILI
Kavun gövde sıcaklığını ve kan basıncını düşürerek kalp krizi ve inme riskini azaltmaktadır Sıcaklıkların genelde yüksek seyrettiği tropikal bölgelerde bilhassa kalp krizi riskinin artı olduğu öğle ve sonrası saatlerde şahısların kendini kavun ve sanki meyveleri çok tüketerek korudukları görülmüştür İçerisinde ağırlıklı olarak yer alan karotenoid olan likopen doğru ise kavun bilhassa kardiyak fonksiyonların düzelmesinde etkilidir Keza yeniden yapısındaki Beta karoten doğruca ciddi anti oksidan ve antiaging etkileri ile de özellikle yaşa bağlı yaşanan kardiyak sorunlarla mücadelede ciddi bir savunma kalkanı oluşturmaktadır Kavun suyu ise keza düşük enerjisi, ayrıca yükse C vitamini, potasyum ve karotenoid içeriği ile yürek krizi riskini azaltarak kolesterol değerlerinin düşürülmesinde de faaliyet göstermektedir
FANTASTIK BİR ŞEKER HASTALIĞI DENETLEME AJANI
Sürekli düşük kalorili ve şekersiz bir gıda programı ile beslenmek zorunda olan şeker hastaliği hastaları için kavun diyetlerini renklendirecek inanilmaz bir alternatiftir Tatlı olmasının yanında düşük kalorisi ve çoğunluğunun sudan oluşmasının yanına yeniden yapısındaki magnezyum ve potasyum doğruca karoser insülin salınımını dolayısıyla da plazma şeker düzeylerini düzenlemektedir Yeniden içerisinde yer alan arjinin isimli bir amino asit sayesinde insülinin şeker üzerindeki etkisini arttırmaktadır Diyabet hastaları kavunu yalnızca meyve değil salatalar da yada garnitür olarak yemeklerinin yanında yiyerek her zaman davacı oldukları açlık duygusundan kurtulabilirler
24
GÖZ SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR
Gözlerde yaşa bağılı ya da olmayan glukom, göz kuruması, sinir uçları hasarı gibi hastalıklar kavunun içeriğindeki beta karoten, C vitamini, lutein ve Ksantin tamamen hem geciktirilebilecek ayrıca de bu çok kuvvetli antioksidanlar bir uçtan bir uca göz doku dejenerasyonlarından korunacaktır Kısacası kavun bir gözün ihtiyacı olan her şeye sahip olan ender meyvelerden biridir
34
DIĞER FAYDALARI Yapılan çalışmalar likopenin bilhassa prostat kanserinin oluşumu, gelişimi ve tedavisinde olumlu yönde fazla etkisi olduğunu ortaya çıkarmıştır Kavun bununla beraber içeriğindeki dağıtılmış fitobesinler sebebiyle üreme organları, salgı organları ve çoğu sitem üstünde olumlu etkilere sahip bir lezzet bombası olarak yazın sofralarımıza armağanıdır
44
Kavun ayrıca zengin potasyum içeriği keza de yüksek su oranı bir uçtan bir uca böbreklerdeki toksik öğelerin temizlenmesine önemli katkısı olan bir meyvedir Yapısındaki yoğun potasyum bununla birlikte kandaki ürik asit konsantrasyonunun düşmesini sağlayarak, böbreklerde kalsiyum birikimi ve buna tabi böbrek hasarlarını da engellemektedir
TANSİYONUN DENGELENMESİNDE ROL OYNUYOR
Suyundaki varlıklı potasyum ve magnezyum içeriği kan basıncının doğrudan doğruya düşmesinde etkili rol oynarken; yapısındaki renk verici karotenoidler, damarları daha da güçlendirerek kan basıncının dengelemesine tezgâhtar olmaktadırlar
KALP SAĞLIĞININ KORUNMASINDA ETKIN
Kavun ceset sıcaklığını ve kan basıncını düşürerek kalp krizi ve inme riskini azaltmaktadır Sıcaklıkların çoğunlukla yüksek seyrettiği tropikal bölgelerde özellikle kalp krizi riskinin artı olduğu öğle ve sonrası saatlerde kişilerin kendini kavun ve sanki meyveleri fazla tüketerek korudukları görülmüştür İçerisinde ağırlıklı olarak yer alan karotenoid olan likopen sayesinde ise kavun özellikle kardiyak fonksiyonların düzelmesinde etkilidir Hem tekrar yapısındaki Beta karoten baştan sona ciddi anti oksidan ve antiaging etkileri ile de özellikle yaşa bağlı yaşanan kardiyak sorunlarla mücadelede ciddi bir savunma kalkanı oluşturmaktadır Kavun suyu ise hem düşük enerjisi, keza yükse C vitamini, potasyum ve karotenoid içeriği ile yürek krizi riskini azaltarak kolesterol değerlerinin düşürülmesinde de faaliyet göstermektedir
OLAĞANÜSTÜ BİR DIYABET KONTROL AJANI
Sürekli düşük kalorili ve şekersiz bir beslenme programı ile beslemek zorunda olan şeker hastaliği hastaları için kavun diyetlerini renklendirecek harika bir alternatiftir Tatlı olmasının yanında düşük kalorisi ve çoğunluğunun sudan oluşmasının yanında tekrar yapısındaki magnezyum ve potasyum bir uçtan bir uca vücut insülin salınımını dolayısıyla da plazma şeker düzeylerini düzenlemektedir Yeniden içerisinde bulunan arjinin isimli bir amino asit bir uçtan bir uca insülinin şeker üzerindeki etkisini arttırmaktadır Diyabet hastaları kavunu yalnızca meyve değil salatalar da yada garnitür olarak yemeklerinin yanında yiyerek her zaman şikayetçi oldukları istek duygusundan kurtulabilirler
GÖZ SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR
Gözlerde yaşa bağılı ya da olmayan glukom, göz kuruması, asap uçları hasarı gibi hastalıklar kavunun içeriğindeki beta karoten, C vitamini, lutein ve Ksantin tamamen hem geciktirilebilecek keza de bu fazla kuvvetli antioksidanlar bir uçtan bir uca göz doku dejenerasyonlarından korunacaktır Kısacası kavun bir gözün ihtiyacı olan her şeye sahip olan ender meyvelerden biridir
DIĞER FAYDALARI Yapılan araştırmalar likopenin özellikle prostat kanserinin oluşumu, gelişimi ve tedavisinde olumlu yönde çok etkisi olduğunu ortaya çıkarmıştır Kavun bununla beraber içeriğindeki değişik fitobesinler nedeniyle üreme organları, salgı organları ve birçok sitem üzerinde olumlu etkilere sahip bir lezzet bombası olarak yazın sofralarımıza armağanıdır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.