Kalp sıhhatinin korunmasında istikrarlı beslenmenin rolü inkar edilemez.Hazır ve raf ömrü uzatılmış azıklar noktasına taze ve saf besinlerin tüketilmesi hedeflenmelidir. Taze zerzevat ve meyveler, bakliyat kümesi besinler, tahıllar ve hayvansal eserlerden istikrarlı bir halde tüketmeye ihtimam gösterilmelidir. Her gün en az 1,5 litre su içilmelidir( 8 bardak ). Az yağlı, bilhassa hayvansal yağlardan ve margarin tipi doymuş yağlardan uzak duracak formda besinler tüketilmesi kalp sıhhati açısından daha iyi olacaktır. Taze zerzevat ve meyve tüketimi artırılarak kalp sıhhatinin korunmasına ekte bulunulmalıdır. Kalp sıhhatinizin korunmasında kan şekeri, iyi- makûs kolesterol ve kan basıncı üzere bedellerin makul seviyelerde tutulmasının büyük değeri vardır. Gerekli ölçümlerin sistemli olarak yapılması ve sağlıklı beşerler için belirtilen aşağıdaki bedellere dikkat edilmesi kalp sıhhatinin korunması açısından gereklidir.
1- KAN ŞEKERİ
1- KAN ŞEKERİ