iltasyazilim
FD Üye
Kalpli Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 5 çay bardağı şeker
*1 su bardağı nişasta
*33 5 su bardağı un
*Yarım paket kabartma tozu
*Vanilya
*1 çay kaşığı ucu kadar gıda boyası
İÇ MALZEMESİ;
*4 adet elma
*5 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay bardağı ceviz
Kalpli Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Elmalarımızı rendeleyerek şekerle birlikte suyunu salana kadar tavada pişirelim Ceviz ve tarçını ekleyelim
Bir kapta şeker ve yumurtayı iyice çırpalım, daha sonra diğer malzemeleri ekleyelim (margarinimiz oda sıcaklığında olsun) unu ölçümüz belli olsa dahi azar azar ekleyelim Gıda boyasını çook az kullanmaya özen gösterelim ,inanın çay kaşığının ucuyla minicik koysam dahi yetiyor Böylelikle ne kadar zararlı olduğunu da anlamış oluyoruz Daha sonra hamurdan bezeler yapıp fazla ince olmayacak şekilde açalım , kalpli kalıplarla kesip üstüne iç harcımızdan koyalım Kestiğimiz diğer kalbi iç harçlı kalbin üstüne koyalım ve kapatalım Yağlanmamış tepsiye dizin 170 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin Fırınınız çok çabuk pişiriyorsa kızarmaya başladıktan sonra dereceyi 150 ye düşürün Fırından çıktıktan sonra bolca pudra şekeriyle güzelleştirelim Afiyet olsunnn
*125 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 5 çay bardağı şeker
*1 su bardağı nişasta
*33 5 su bardağı un
*Yarım paket kabartma tozu
*Vanilya
*1 çay kaşığı ucu kadar gıda boyası
İÇ MALZEMESİ;
*4 adet elma
*5 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay bardağı ceviz
Kalpli Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Elmalarımızı rendeleyerek şekerle birlikte suyunu salana kadar tavada pişirelim Ceviz ve tarçını ekleyelim
Bir kapta şeker ve yumurtayı iyice çırpalım, daha sonra diğer malzemeleri ekleyelim (margarinimiz oda sıcaklığında olsun) unu ölçümüz belli olsa dahi azar azar ekleyelim Gıda boyasını çook az kullanmaya özen gösterelim ,inanın çay kaşığının ucuyla minicik koysam dahi yetiyor Böylelikle ne kadar zararlı olduğunu da anlamış oluyoruz Daha sonra hamurdan bezeler yapıp fazla ince olmayacak şekilde açalım , kalpli kalıplarla kesip üstüne iç harcımızdan koyalım Kestiğimiz diğer kalbi iç harçlı kalbin üstüne koyalım ve kapatalım Yağlanmamış tepsiye dizin 170 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin Fırınınız çok çabuk pişiriyorsa kızarmaya başladıktan sonra dereceyi 150 ye düşürün Fırından çıktıktan sonra bolca pudra şekeriyle güzelleştirelim Afiyet olsunnn